avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de intretinere

Daca exista o hotarare a instantei pentru pensie de intretinere copii majori, cum se procedeaza ca ea sa fie retinuta din salariul parintelui ce trebuie sa o plateasca? ce inseamna ,,executoriu''? De unde trebuie sa primeasca firma comunicat pentru a opri si vira pensia ?
Pensia ar trebui platita de buna voie de parinte. Daca asta nu se intampla, atunci trebuie infiintata poprire asupra salariului, societatea angajatoare avand calitata de tert poprit.
adresati-va biroului unui executor judecatoresc
Pentru infiintarea popririi se apeleaza la executor? instanta nu mai trimite la firma nimic?
Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 23 Mai 2014
gi-jane2, moderator
Da, va trebui sa apelati la executor, instanta nu mai infiinteza poprire din oficiu.
Am inteles. Si copiii vor primi pensia prin intermediul executorului acesta din urma primind un comision la fiecare virament? Si daca da, cine plateste acest comision?

Alte discuții în legătură

Poprire pe salariu (executare silita) anamaria81 anamaria81 Am primit o executarea silita de la un executor judecatoresc prin infiintarea unei popriri asupra tuturor sumelor din salarii ale sefului ... (vezi toată discuția)
Angajatorul nou al platitorului de pensie alimentara refuza plata pe motiv ca adresa instantei de poprire a fost emisa pe numele primului angajator silver1101 silver1101 Va rog sa ma lamuriti si totodata sa ma ajutati, daca e posibil sa gasesc rezolvare la o problema: - am fost informata, de catre fostul sot, platitor de ... (vezi toată discuția)
Pensie de întreținere minor Blueionyka Blueionyka Va rog sa ma ajutați cu o informație. Divorțul s-a pronunțat in mai 2017 si fostul meu soț a fost obligat la plata unei pensii de întreținere pt ... (vezi toată discuția)