avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Transfer pe alt post in aceeasi companie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Transfer pe alt post in aceeasi companie

Buna ziua,

Am si eu o intrebare referitoare la procedurile legale care se aplica in cazul in care doresc ocuparea unei alte functii in cadrul aceleiasi companii.

Doresc sa sustin proba pentru ocuparea unui post scos la concurs in cadrul companiei unde imi desfasorr activitatea. Desi postul este pe o grila salariala superioare celei actuale ... firma imi comunica faptul ca voi fi nevoit, ca in cazul acceptarii pe noul post, sa imi pastrez salariul actual minim 6 luni.

As dori sa stiu daca este legal acest lucru si daca da, as dori sa stiu Legea/ articolu/ aliniatul care stipuleaza acest lucru. In caz contrar as dori sa aflu care sunt procedurile legale de a combate aceasta reglementare interna a companiei.

Cu respect.
Cel mai recent răspuns: Nicosianu , utilizator 19:02, 24 Mai 2014
Nu exista niciun text de lege care sa mentioneze aspectul invocat de angajatorul dvs. Probabil ca la nivel de societate au asa ceva prevazut in reg.intern sau in ccm aplicabil.

Daca este prevazut in Reg.Intern, atunci avem dispozitiile art.245 C.mu., care prevad:
(1) Orice salariat interesat poate sesiza angajatorul cu privire la dispoziţiile regulamentului intern, în măsura în care face dovada încălcării unui drept al său.
(2) Controlul legalităţii dispoziţiilor cuprinse în regulamentul intern este de competenţa instanţelor judecătoreşti, care pot fi sesizate în termen de 30 de zile de la data comunicării de către angajator a modului de soluţionare a sesizării formulate potrivit alin. (1).

Daca este prevazut in ccm , atunci va trebui atacata in instanta acea prevedere.

Va multumesc din suflet penrtu raspunsul Dvs.
O zi buna in continuare.

Cu respect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mă poate obliga angajatorul să fac curat și în afara spațiului meu de lucru? tcvs tcvs Bună ziua. Situația mea este următoarea. Angajatorul dorește ca eu să fac curat în tot biroul, deși în fișa postului scrie că eu trebuie să curăț ... (vezi toată discuția)
Nulitate absoluta ContSters75393 ContSters75393 Poate fi lovit de nulitate un regulament intern din perioada 2009,2010 tinind cont de CCMUN 2007-2010 ca a fost incheiat in defavoarea angajatului?Iar ... (vezi toată discuția)
Despre demisie danyleca danyleca Buna ziua! Am si eu o problema privind demisia. In regulamentul intern al institutiei (bugetare) se prevede la unul din articole : [b]intentia de a inceta ... (vezi toată discuția)