avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Diurna externa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Diurna externa

buna seara, va rog sa-mi dati cateva lamuriri privind calcului diurnei externe la o deplasare in Germania.
Sunt angajata la o companie privata si ma voi afla in Germania in interes de serviciu din data de 25mai pana in 28mai, mai exact plecare la 14.30 cu avionul si retur in 28mai la orele 23.40 in bucuresti. firma mi-a calculate diurna pe 3zile (35x3). Pentru ultima zi nu se mai primeste legal o parte din diurna(jumatate), avand in vedere faptul ca sunt peste 11ore? multumesc. gabriela
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:22, 25 Mai 2014
In ultima zi, a patra in cazul dvs, trebuie sa aveti minim 12 ore de lucru/deplasare. Probabil ca firma dvs socoteste ca ora de plecare a termenului de 12 ore, ora la care incepeti dvs programul zilnic de activitate. Cererti lamuriri si la firma intrucat poate fi o eroare de calcul a salariatei care se ocupa de aceasta problema.
buna seara, multumesc pentru feed-back.
am solicitat lamuriri la firma si directoarea contabila mi-a comunicat ca nu se mai acorda nimic pentru un interval de sub 12h. eu am agsit pe net hot nr 518 din 1995 cu deplasarile in strainatate si la capitolul 2 la diurna este mentionat la punctul 3 ca"pentru fractiunile de timp care nu insumeaza 24h, diurna se acorda astfel: 50% pana la 12h si 100% pentru per. care depaseste 12h."
avand in vedere faptul ca deplasarea mea on ultima zi este de 11h si 10 min, nu a trebui sa beneficiez legal de 50% din diurna?
in cazul in care firma nu este de acord cu acest lucru, nu prea se poate face nimic, nu?
multumesc. gabriela
Ar trebui sa va dea 50% din diurna pe o zi, potrivit textului de lege mentionat, insa nu cred ca pentru cativa euro/usd trebuie sa faceti mare tam-tam.Totusi verificati bine pentru ce sume semnati decontul, intrucat au mai fost cazuri de "functionary" care isi faceau parte crezand ca li se cuvine o mica atentie...
Aplicarea HG 518/1995 nu este obligatorie in sectorul privat.

Art. 17
(1) Se recomandă agenţilor economici,
alţii decât cei prevăzuţi la art. 16 alin. (1), precum şi fundaţiilor, asociaţiilor şi altora asemenea, să aplice în mod corespunzător prevederile prezentei hotărâri.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent cum calculez valoarea diurnei afemeimarius afemeimarius Urgent cum calculez valoarea diurnei ? Buna ziua, Incerc sa va prezint problema mea pe scurt,care are ca si problematica valoarea diurnei in zilele de ... (vezi toată discuția)
H.g. 518/1995 intreruperea deplasarii din motive personale MariusX MariusX Buna ziua, Intrebarea mea este referitoare la H.G. 518/1995. Pe parcursul deplasarii in strainatate am avut nevoie sa intrerup aceasta deplasare din nevoi ... (vezi toată discuția)
Calcul diurna cealicu_ca cealicu_ca Salut, As dori sa stiu modul de calcul al perioadei pentru care se acorda diurna. Aliniatul 3 din articolul 7 din Hotararea nr. 518 din 10 iulie 1995 ... (vezi toată discuția)