Buna,
In 2007 am facut un credit de nevoi personale cu rate pe 10 ani. In 2009 dupa ce miam pierdut locul de munca am platit pentru ultima data in luna martie 2009. In ianuarie 2010 am primit la adresa de domiciliu o simpla scrisoare cum ca banca a cesionat creditul unei firme de recuperari. Din ianuarie 2010 am tot primit simple scrisori informative privind cat as avea de plata, mentionez ca nu am primit niciodata vreo somatie sau notificare care sa fie trimisa prin confirmare de primire, sau alt mod prin care sa poata face dovada ca acestea au fost luate la cunostinta. Dat fiind ca au trecut 4 ani si patru luni de la data cand creditul a fost cesionat consider ca intreaga datorie a fost prescrisa, corect?
Nu cred ca firmele de recuperare se lasa pacalite sau nu stiu sa isi faca treaba! Au oameni bine pregatiti , avocati, juristi ., etc. ! Banca v-a vandut creditul tocmai ca nu ati girat cu un apartament si nu are chef sa se judece. Firma recuperatoare va poate lua apartamentul daca aveti. Ne bucuram cand luam in imprumut, dar trebuie sa fim constienti ca banii trebuie si returnati .
Firma recuperatoare trebuie doar sa va notifice din 3 in 3 ani cred ca prin executor si astfel creditul nu se prescrie ci doar creste enorm de mult!
Eu in locul d-voastra mi-as pune bunurile la adapost!
Scuzati daca nu stiu bine! Eu am de recuperat nise bani de la o anumita persoana si din 3 in 3 ani merg la executor ca sa il notifice! La judecatorie mi s-a dat dreptul de a recupera doar banii din urma cu 3 ani ! Am o sentinta executorie si merg la executor din 3 in 3 ani pt a nu pierde banii ! Probabil gresesc avand in vedre ca sunt bani dati in imprumut la notar! ...Scuzati inca odata !
Si cand o sa vreti sa si-l executati efectiv, o sa constatati cu stupoare ca vi s-a prescris dreptul (daca vb de notificari si nu de acte de executare, dvs stiti mai bine ce aveti in dosar).
Nu intrerupeti termenul trimitand din 3 ani in 3 ani cate o hartie sa ii amintiti debitorului ca e dator, nu asta inseamna sa fii diligent.
Sincer nu ma pricep cum merge treaba ! Am un titlu executoriu pentru o anumita suma ! Merg la executor si platesc tocmai ca sa nu se prescrie ! Am vazut doar ca datoria pe care o are fata de mine este notificata in cartea funciara pe cota lui si el nu va putea vinde acel imobil pana cand nu isi plateste datoriile fata de mine si fata de o anumita banca ( sau cred ca il poate vinde daca cumparatorul il ia incarcat cu datorii---nu stiu cum merge treaba) ! Problema este ca la mine este suma fixa si banca are specificat acolo ca se vor percepe si dobanzi ! Am inteles ca as putea sa cumpar partea lui din apartament si sa ii platesc eu datoriile si apoi sa ma judec in instanta cu ceilalti mostenitori ! Nu cred ca se merita sa ma judec! Banca are de recuperat 6.000 ron doar !!! Eu 26.000.ron.Cazul domnului <rms2014> este exaxt opusul cazului meu. Eu doresc sa nu mi se prescrie suma de bani pe care o am de recuperat si dansul doreste sa se prescrie datoria pe care o are de dat !