Dacă în lege nu se face distincție, în privința cvorumului, intre o A.G. normala și una excepțională, asta înseamnă ca ambele se desfășoară conform legii:
- la prima convocare trebuie un cvorum de prezenta de 50% + 1 dintre membrii asociației;
- la a doua convocare se pot adopta hotărâri cu 50% + 1 dintre cei prezenți;
Primul lucru care se poate face este ca dl. președinte sa pună mana pe carte si sa citească o amărâtă de lege după care trebuie sa conducă acea asociație, nu după ureche sau cum i se pare dumnealui.
In al doilea rand, o hotărâre luata in condițiile descrise mai sus nu este valabila. Trebuie reconvocata AG și, dacă atunci vin 3 oameni si din aceștia 2 sunt de acord, adică 50% + 1, cu o propunere, atunci ea poate fi adoptata. Numai asa este legală.
In al treilea rand, dv., proprietarii, trebuie sa insistați să se respecte legea. Dacă la o asemenea chestiune simpla se dă cu tifla legii, atunci ce să mai zicem de lucruri mai importante ?!
Dacă nu se dorește reconvocarea, iar hotărârile respective, în aceste condiții, nu sunt legale, le puteți contesta în instanta.
Dar până acolo sunt convinsă că puteți să impuneți dv., proprietarii, respectarea legii, chiar dacă în mod practic la reconvocare rezultatul va fi același ca și la prima convocare.
Trebuie sa ne obișnuim sa respectăm regulile și legile ca să putem avea predictibilitate în activitatea noastră !
* Legea nr. 230/2007, art.24, alin.(3). La Adunarea Generală Reconvocată, dacă exista dovada că toți membrii Asociației de Proprietari au fost convocați, hotărârile pot fi adoptate (...)
* H.G. nr. 1588/2007, art.14, alin.(5). La Adunarea Generală Reconvocată, dacă există dovada că toți membrii Asociației de Proprietari au fost convocați, hotărârile pot fi adoptate (...). Dovezi ale convocării şi reconvocării le constituie afișul de la Avizier și Tabelul Nominal Convocator cu semnături.
~ final discuție ~