avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Solutia de pe site-ul Tribunalului este executorie?
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Solutia de pe site-ul Tribunalului este executorie?

Am fost inscris in tabel de creante al unei firmei in insolventa dar Judecatorul sindic a obligat pe Administratorul Judiciar sa ma radieze din tabel. Poate Administratorul judiciar sa ma radieze din tabel inainte de a fi comunicata sentinta si doar pe baza solutia de pe site-ul Tribunalului sa intocmeste tabel definitiv rectificat mentionand “avand in vedere sentinta nr........., care este executorie”? In care articulul este prevazut acest lucru?
Cel mai recent răspuns: MoldovanRaul , utilizator 12:59, 4 Iunie 2014
Buna ziua .
In primul rand, lichidatorul face referatul cu privire la crentele discutabile/contestate ..
Judecatorul,doar poate doar sa admita sau sa respinga solutia acestuia.
Ca act care poat fi contestat, daca judecatorul nu emite si comunica sentinta in treizeci de zile legale , orice persoana se poate prevala de sinteza solutiei de pe portalul instantei, pentru contestatie de orice fel .
Daca este sau nu executorie, acest lucru este specificat la finalul deciziei.
Cu stima,
Marius Bote .
mihaigiu a scris:
Poate Administratorul judiciar sa ma radieze din tabel inainte de a fi comunicata sentinta si doar pe baza solutia de pe site-ul Tribunalului ...

Comunicata sentinta cui? Dvs sau lui (admin judiciar)? Pentru ca in speta prezentata este posibil sa fi operat comunicarea in instanta si atunci admin judiciar a procedat legal.
Nu a fost comunicata la mine.
Pai asta va spuneam, pentru administratorul judiciar a operat comunicarea in instanta si a actionat in consecinta. Pentru dvs, comunicarea, daca se va face in alt mod, are importanta in ceea ce priveste termenul in care puteti ataca hotararea.
Solutiile date de un judecator-sindic sunt executorii. Administratorul judiciar poate sa rectifice tabelul chiar daca sentinta nu a fost comunicata.
Dat fiind faptul ca nu ati precizat nimic despre existenta unei contestatii la tabel care sa vizeze creanta dumneavoastra, trebuie sa mentionez faptul ca, judecatorul-sindic nu are in atributii exercitarea unui control cu privire la creantele inscrise(total sau prtial) sau neinscrise in tabel.
El poate dispune doar dupa ce a fost sesizat in prealabil printr-o contestatie.
Daca administratorul judiciar a rectificat tabelul iar ulterior Curtea de Apel va admite un eventual apel la Sentinta data de catre jud-sind, administratorul judiciar va fi obligat sa rectifice din nou tabelul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie tabel preeliminar creante stelian67 stelian67 Sunt creditor inscris in tabelul preeliminar al creantelor alaturi de alti 6 creditori. M-ar interesa catre cine se adreseaza contestatia impotriva acestui ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorii IONICA VADUVA IONICA VADUVA BUNA ZIUA, am o problema legata de o societate care aintrat in insolventa iar lichidatorul nu a comunicat catre societatea mea acest fapt, nu am stiut si nu ... (vezi toată discuția)
Cum fac dovada neprimirii notificarii Valeriu Greceanu Valeriu Greceanu Azi am aflat ca nu sunt trecut in tabelul definitiv de creante. Lichidatorul mi-a aratat confirmarea de primire a notificarii, trimisa pe adresa mea de ... (vezi toată discuția)