avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Inregistrare cheltuieli in RJIP
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Inregistrare cheltuieli in RJIP

Buna ziua,

Mi-am infiintat un PFA (neplatitor TVA) de curand si prestez servicii pentru o firma din Germania. As dori sa stiu daca este neaparata nevoie de incheierea unui contract. Din cate am inteles in Germania nu se incheie nici un fel de contract insa banuiesc ca situatia este altfel in Romania.

Obiectul de activitate al PFA-ului este comertul electronic. Ma puteti lamuri ce cheltuieli pot trece in registru ? Care sunt cheltuielile de protocol mai exact?
In conditiile in care doresc sa achizitionez un laptop aceasta cheltuiala cum se inregistreaza? Are importanta valoarea bunului?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Arsu , Contabil 19:43, 24 Mai 2014
Daca valoarea laptopului este sub 2500 de lei, se inregitreaza ca o cheltuiala 100% deductibila. Daca valoarea lui este de 2500 sau mai mult, se inregistreaza ca imobilizare si ii calculati lunar amortizare.

Eu am cateva neclaritati in legatura cu facturile emise catre firma din Germania. Nu trebuie sa fie firma inregistrata in ROI?
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Mai 2014
Alexandru Arsu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare laptop - pfa neplătitor de tva danar122 danar122 Buna ziua. Sunt PFA traducator, neplătitor de TVA. 1. Daca imi cumpar un laptop de 2000 lei (cu tot cu TVA-ul aferent), deci sub 2500 lei, inteleg ca il ... (vezi toată discuția)
Achizitie flori margareta teodorescu margareta teodorescu Firma la care lucrez vrea sa achizitioneaze de la pfa sau cu factura, nu se stie sigur, pomisori verzi si flori pt gradina. In contabilitate pe ce cont se ... (vezi toată discuția)
Pfa sistem real achizitie de mobil/laptop/software/licenta sub forma de abonament FilipB FilipB Buna ziua, As dori sa ma ajutati in problema urmatoare. La un PFA in sistem real cum se poate achizitiona , cum se poate folosi , cum se poate amortiza si cum ... (vezi toată discuția)