Mi-am infiintat un PFA (neplatitor TVA) de curand si prestez servicii pentru o firma din Germania. As dori sa stiu daca este neaparata nevoie de incheierea unui contract. Din cate am inteles in Germania nu se incheie nici un fel de contract insa banuiesc ca situatia este altfel in Romania.
Obiectul de activitate al PFA-ului este comertul electronic. Ma puteti lamuri ce cheltuieli pot trece in registru ? Care sunt cheltuielile de protocol mai exact?
In conditiile in care doresc sa achizitionez un laptop aceasta cheltuiala cum se inregistreaza? Are importanta valoarea bunului?
Daca valoarea laptopului este sub 2500 de lei, se inregitreaza ca o cheltuiala 100% deductibila. Daca valoarea lui este de 2500 sau mai mult, se inregistreaza ca imobilizare si ii calculati lunar amortizare.
Eu am cateva neclaritati in legatura cu facturile emise catre firma din Germania. Nu trebuie sa fie firma inregistrata in ROI?
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.