avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ajutor urgent!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ajutor urgent!

Am terminat Facultatea de Stiinte Economice in februarie anul acesta. In martie am fost sav ma angajez la o firma de consultanta cu CIM pe perioada nedeterminata si salariu 1200 brut. A trecut timpul si am tot cerut contractul. Au zis sa stau linistita ca o sa apar angajata cu data de 31 martie. Intreband pe ce data se vor da salariile au zis ca dijn iunie pentru ca nu au luat repartitiile de la somaj. Am fost la somaj si doamna de acolo mi-a zis ca nu s-a depus nici o cerere in acest sens. Pe data de 30 aprilie aveam contractul si dispozitia de repartitie era cu data de 29 aprilie adica dupa o zi dupa ce eu am mers la somaj. In ziua cand mi s-a dat contractul in mana adica pe 5 mai au facut sedinta si au zis ca sunt in imposibilitate de a ne plati. Eu acum pierd si somajul de care vpot beneficia ca proaspat absolvent si nu primesc nici de la ei nimic! Precizez ca intentionez sa-i dau chiar si in judecata daca se cajunge acolo! Acum zic ca nu corespund postului cand sunt luati la intrebari. Spune-ti-mi va rog ce pot sa fac?!!
Cel mai recent răspuns: chelugeorgiana , utilizator 12:00, 7 Mai 2009
1. Fiind prima dvs. angajare, ati luat teapa! Pe viitor sunt convins ca veti fi mai atenta.
2. Incercati o sesizare la ITM si sa dovediti cu inscrisuri si/sau martori ca ati lucrat din martie. S-ar putea sa ii oblige sa va incheie CIM retroactiv, de la data cand ati inceput munca efectiv.
3. Puteti actiona pe angajator in judecata fie pentru anularea CIM fie pentru a va plati salariul la zi. In acest caz trebuie sa apelati la Tribunalul din judetul unde domiciliati sau aveti resedinta. Fiind litigiu de munca nu platiti taxe.
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc! O sa ii rog sa-mi inchida contractul de munca retroacti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartitie somaj Vioreld Vioreld buna ziua. daca o societate are sediul intr-un oras si vrea sa angajeze un salariat dintr-un alt oras, repartitia de la somaj se obtine de la agentia cu sediul ... (vezi toată discuția)
Neclaritate.. gaby_popescu gaby_popescu Buna seara!M-am angajat din somaj si am inteles ca beneficiez de cateva facilitati (30 % din somaj si prima de instalare,deoarece locul de munca este la ... (vezi toată discuția)
Repartitie somaj dacmoto dacmoto Buna seara, Am urmatoarea problema: Pe 3 august o persoana pleaca de la SC Y pt a se angaja la SC X. (pe 3 aug pleaca de la SC Y si tot pe 3 aug se ... (vezi toată discuția)