avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestație PV, radar în localitate, eu în ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestație PV, radar în localitate, eu în afara acesteia

Bună ziua,

Am fost surprins înainte de intrarea într-o localitate din județul Mureș, de către un aparat radar care se deplasa spre ieșirea din localitatea cu pricina, cu 75km/h, deși eu încă nu intrasem în localitate, iar MCV-ul încă nu ieșise din aceasta.

Am fost tras pe dreapta (polițistul a scos bastonul pe geam în timp ce se afla în deplasare), apoi mi s-a comunicat viteza cu care am fost prins "în localitate", în ciuda insistențelor mele că eu mă aflam în afara localității. Mi s-a întocmit proces verbal, pe care am cerut să se menționeze că: "Nu sunt de acord cu procesul verbal în cauză"; deși am mai avut numeroase completări la mențiune, polițistul a refuzat să mai noteze, pe motiv că "nu mai are spațiu unde s-o facă pe PV".

Mi-ar prinde bine un sfat despre modul cum să pot contesta acest PV, și ce ce argumente să mă folosesc pentru anularea acestuia.

Știu că aparatul radar înregistrează locația GPS unde se află, dar înregistrează și distanța la care se află contravenientul? Pentru că între MCV și panoul de intrare/ieșire din localitate erau maxim 80m (conform Google Earth), iar între mine și intrarea vreo 50-100m, în momentul în care MCV-ul mi-a apărut în câmpul vizual.

De asemenea, nu există nicio lege care să interzică folosirea aparatului radar la intrarea în localitate? Nu este logic să fii luat fix la intrare, nu poți decelera de la 100km/h la 50km/h instant.

Cum mă pot folosi de aceste informații pentru a putea anula PV? Care sunt pașii / procedurile, având în vedere că nu domiciliez în județul Mureș?

Mulțumesc anticipat.
Ultima modificare: Duminică, 25 Mai 2014
ionut_au, utilizator
În fața instanței la judecarea plâgerii contravenționale, solicitați intimatului să vă facă dovada faptului că ați fost surprins cu acea viteză în localitate.

Era bine dacă făceați obiecținea din cuprinsul procesului verbal în acest sens, adică dacă se menționa „nu mă aflam în localitate”. Dacă apărea așa ceva în procesul verbal, judecătorul ați fi avut șanse mari ca judecătrul că ceraă intimatului proba faptului că va surprins în localitate.

Dacă s-a menționat doar „nu sunt de acord” e destul de generic.
Șansele D-voastră sunt cam 50/50%
Ultima modificare: Joi, 29 Mai 2014
Patrick_, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie radar ; problema cu data buletinului metrologic pt aparatul radar andreeamarinela andreeamarinela 1.pe scurt: am fost surprinsa in localitate cu 104 km/h, am facut contestatie, am primit intampinare de la ipj cu 4 fotografii. primele 2 fotografii sunt cu ... (vezi toată discuția)
Contestatie radar cj10srs cj10srs Salut, am fost surprins de aparatul radar in localitate cu 109km/h, am ramas fara carnet pe loc, am depus contestatie si l-am recuperat. Am avut prima ... (vezi toată discuția)
Amenda radar AlexCucu AlexCucu Buna seara, Astazi 21.07.2013, am fost oprit in localitatea Targoviste si amendat pentru viteza. Am fost amendat cu 720 de ron, (360 in 24 de ore) pentru ... (vezi toată discuția)