avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bunica care creeaza probleme
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bunica care creeaza probleme

Buna ziua,

sunt divortata de 2 ani, si copilul minor a ramas la mine dupa divort. Fostul meu sot nu prea este dispus sa plateasca pensia alimentara in intregime. Plateste cat vrea el, ( in loc de 180 lei, cand vrea 74, alta data 125) Am cerut ajutorul politiei (prin parchetul pa langa judecatorie), dar ei nu m-au ajutat deloc, spunand ca pana la urma nu etse rau voitor pt ca plateste maca cate ceva. Dupa acesta m-am dus la un executor judecatoresc, care dupa 3 saptamani a recuperat toata datoria fostului meu sot. Problema mea esta ca tatal copilului meu locuieste cu parintii sai, iar fiul meu merge la ei din doua in doua saptamani. Copilul de un timp tot imi povesteste ca bunica lui ( mama tatalui) ii vorbeste urat despre mine, si ca el(baiatul) este de vina pt toate, ca tatal lui trebuie sa plateasca pt mine.Ea considera ca daca baiatul l-ar fi ales pe tata toate astea nu ar exista. Dupa povestirile fiului meu odata au ajuns pana ca el a inceput sa planga ca vrea acasa la mine. Bunica mai povesteste ca eu vreau ca el sa nu aiba nici o relatie cu tatal sau, pt ca asta am cerut si la proces, Aceasta afirmatie este total falsa, din contra mi-ar placea sa aiba o relatie buna cu tatal sau. Dar el nu prea se ocupa cu baiat, mai mult sta cu bunica.
Intrebarea mea ar fi, ca ce drept are aceasta persoana, de a se purta in asa fel, cu un biet copil de 12 ani? Si daca exista cale legala sa indepartez de ea?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:46, 26 Mai 2014
Exista posibilitatea solicitarii de ordin de restrictie,prin instanta de judecata-situatie care ar inrautati relatiile dintre bunicii paterni si copil
Da, la asta ma gandeam si eu. La urma urmei numai copilul o sa sufere. Oricum multumesc de raspuns.
Puteti cere in instanta modificarea conditiilor in care se desfasoara programul de vizita.
Daca nu gasiti intelegere la tatal copilului sa vb cu mama-sa, o puteti face dvs.
Mai puteti depune o plangere la DGASPC, ei au atributii in ce priveste protectia copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara ancamariapop ancamariapop Buna ziua! Ma numesc Anca si sunt in Germania de 2 ani jumate impreuna cu baiatul meu de 8 ani jumat,sunt divortata si fostul meu sot nu-i m-ai plateste pensia ... (vezi toată discuția)
Locuinta sociala gabyela gabyela Buna ziua. locuiesc intr-o locuinta sociala data de primarie in 2008. locuinta am primit-o pe punctaj familiar dar l-am trecut pe fostul sot ca titular de ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotararii judecatoresti stilldanutza stilldanutza buna ziua.cumnatul meu a fost casatorit,in urma casniciei are un baietel de 6 ani.acum sunt divortati.in urma divortului copilul trebuie sa stea cu mama lui,la ... (vezi toată discuția)