avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2122 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Schimbare cenzor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Schimbare cenzor

Buna ziua.
Am intalnit urmatoarea problema.
La noi la asociatia de proprietari a fost stabilit un singur cenzor din interiorul asociatiei de cand s-a facut asociatia in anul 2000.
Omul da de inteles acum ca nu mai vrea sa se ocupe ca le are si el pe ale lui.
Problema este ce facem daca el renunta intrucat nu avem o comisie de cenzori sa fie altul in locul lui.
Am incercat la inceputul acestui an sa formam o comisie de cenzori in adunarea generala insa nu am reusit sa discutam despre acest lucru intrucat s-au ridicat alte probleme si anume de ce furnizorii ne emit facturi asa mari, iar la alte blocuri facturile sunt mai mici. Deci nu am apucat sa ne facem comisie de cenzori.
Se poate stabili un cenzor interimar pana cand se decide in urmatoarea adunare generala?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 16:02, 26 Mai 2014
adriandanciu90 a scris:


oamenii de la noi din bloc vor costuri din ce in ce mai mici, nu vor fi de acord oricum cu angajarea din afara asociatiei a unui cenzor, deci nu va mandata comitetul executiv pentru asa ceva.


Respectarea si aplicarea unitara a normelor in vigoare nu este conditionata de acordul,sau dorinta proprietarilor-este prevedere legala care trebuie respectata ,sub sanctiunea suportarii eventualelor consecinte legal prevazute
In conditiile in care exista prevedere expresa care individualizeaza responsabilitatea comitetului executiv al asociatiei de proprietari,nu este necesar acordul oamenilor pentru mandatarea comitetului ca sa respecte dispozitia in vigoare
Comitetul executiv impreuna cu presedintele de asociatie detin obligatia sa aplice unitar dispozitiile in vigoare sub sanctiunea suportarii consecintelor legale
L nr 230/2007 Articolul 32
(1)Presedintele asociatiei de proprietari sau membrii comitetului executiv pot fi remunerati pe baza unui contract de mandat, conform hotararii adunarii generale a proprietarilor, la data adoptarii bugetului anual de venituri si cheltuieli .
(2)Pentru neindeplinirea atributiilor ce le revin, membrii comitetului executiv, inclusiv presedintele asociatiei de proprietari, raspund personal sau in solidar, dupa caz, in fata legii si a proprietarilor pentru daunele si prejudiciile cauzate proprietarilor in mod deliberat.
Eu vreau sa iau cenzoratul. Nu vreau bani. Ideea era sa fiu pus legal in aceasta functie.
In cazul acesta, propuneti comitetului executiv sa luati cenzoratul interimar pana la urmatoarea AG cand se vor face alegeri sau se va lua hotararea de a se angaja unul din exterior.
In AG va autopropuneti si probabil o sa si fiti ales.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Durata mandat comitet executiv asociatii de proprietari mihaela nedelea mihaela nedelea La adunarea generala de constiuire a asociatiei de proprietari s-a hotarat ca durata mandatului comitetului executiv sa fie de 2 ani. Daca aceasta ... (vezi toată discuția)
Comitet executiv dan61 dan61 Buna ziua,as dori sa-mi spuneti cine face parte din comitetul executiv, care sunt membrii care-l formeaza? (vezi toată discuția)
Denumire contract intre cenzor si asociatie de locatari sebilicka sebilicka Ce tip de contract se incheie intre cenzor si asociatie de locatari incepand cu data de 01.2013, model de contract si actul care inceteaza raporturile intre ... (vezi toată discuția)