avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plecarea copilului din tara fara acordul ambilor ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plecarea copilului din tara fara acordul ambilor parinti

Buna ziua,
As dori sa stiu, daca dupa un divort incheiat la notar, prin care se dovedeste ca, copilul este in custodia memei insa tatal are drept de vizita 2 ore/zi, la domiciliul tatalui, poate mama sa scoata copilul din tara fara acordul tatalui pentru 1 luna sau 2? am gasit pe forum pareri contradictorii.
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 13:52, 26 Mai 2014
Nu poate daca parintii exercita impreuna autoritatea parinteasca.
Daca divortul este incheiat la notar cel mai probabil custodia este comuna (si nu a mamei) si locuinta este stabilita la mama.
N-am auzit inca de o astfel de exceptie (autoritatea parinteasca exclusiva) stabilita la notar.
Deci, daca parintii exercita in comun autoritatea parinteasca atunci ambii parinti trebuie sa-si dea acordul la iesirea din tara cu minorul (fie personal, fie prin declaratie notariala)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort de comun acord elushk elushk Eu si sotul meu am decis sa divortam cat mai repede intr-un mod cat mai amiabil ,deci vom avea un divort de comun acord . Avem impreuna si o fetita care va ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara minor cu parinti divortati ciel_bleu ciel_bleu Buna ziua, Desi am citit pe forum celelalte postari referitoare la subiect, nu imi este clara situatia, deoarce nu reusesc sa inteleg decizia de divort a ... (vezi toată discuția)
Divort in pronuntare ContSters205298 ContSters205298 Parintii in divort amiabil,copilul incredintat mamei in baza unui acord scris ,tatal viziteaza copilul la domiciliul temporar al mamei 2 weekenduri pe ... (vezi toată discuția)