avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... expertiza judiciara imobil
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

expertiza judiciara imobil

Va rog sa-mi oferiti un raspuns la intrebarea mea:-) La un raport de expertiza judiciara ce anexe trebuie atasate? Baze de calcul,liste de preturi,indicii din devize' etc? La raportul expertuluinu amgasit nimic. Si atunci cumpot sa verific daca sunt corecte preturile si calculele expertului?
Cel mai recent răspuns: ContSters322167 , utilizator 16:44, 10 Iunie 2014
Cititi cu atentie mesajele mele anterioare.
Expertul utilizeaza in cadrul expertizei doar documente oficiale, pe care le mentioneaza in bibliografie sau/ si in cuprinsul raportului de expertiza.
Daca raspunsul expertului la observatiile formulate de dvs. nu va satisfac, puteti solicita instantei, sa aprobe o contraexpertiza.
Daca vi se aproba contraexpertiza, puteti cere instantei sa aprobe si un expert parte (nominalizat si platit separat de dvs.), din aceeasi specializare cu expertul desemnat, sa efectueze expertiza tehnica judiciara.
Toti expertii mentionati de mine mai sus, vor respecta aceleasi reglementari. Expertul parte, chiar daca este platit de dvs., nu inseamna ca va imbratisa punctul dev. de vedere. Si acesta va face referire tot la reglementari legislative/ documente oficiale.
Va multumesc pt raspunsuri domnule Gigi, va mai intreb ceva si gata!:-/ Cum stabileste expertul pretul/mp de gresie (de exemplu) ,cand se stie ca preturile pot varia de la 15 lei la 80 lei/mp.La parchei si faianta la fel.In devizele sau normele alea dupa care se ghideaza expertul exista un pret mediu sau ramane la apreciarea expertului.?Nu trebuia sa ma intrebe si pe mine cu cat am achizitionat-o, chiar daca nu mai am factura?
In mod normal, ar trebui sa tina cont de valori medii (care depind de documentele pe care le are in vedere, obtinute de la firme de profil, respectiv din statistici oficiale), respectiv de valoarea de facturare (daca partea interesata in proces ii prezenta factura, pe care sa o anexeze la raportul de expertiza).
Daca doar ii ziceti o valoare, cu care tineti dvs. minte ca ati achizitionat produsul, fara un document scris, nu poate avea in vedere cerinta dvs.
Preturile folosite in cadrul unei expertize sunt, in general, preturi medii practicate pe piata pentru produse similare sau asimilabile.
Expertul poate prelua informatii particulare doar pe baza de documente pertinente.
Nu am facturile de achizitie la materiale dar martorii mei stiu ca am cumparat majoritatea materialelor la preturi promotionale si din cele mai ieftine., nu la pret mediu.Se mai pot aduce inca odata martorii ca sa declare acest lucru sau cum se procedeaza?

Alte discuții în legătură

Raport de expertiza tehnica ContSters301351 ContSters301351 Buna seara! s-a facut o expertiza la o casa renovata recent la care s-a schimbat acoperisul s-a turnat placa beton s-a imbunatatit confortul .tencuit pereti ... (vezi toată discuția)
Dreptul la o nouă expertiză Reli Voinea Reli Voinea Buna ziua am avut un accident...Facanduse expertiza.expertiza fiind nefăcuta la fata locului.fiind luat dosarul de expert si facuta expertiza doar din pozele ... (vezi toată discuția)
Ref. expertiza contravaloare lipsa dreptului de folosinta apk apk Buna ziua, am investit o suma mare de bani in 1997 in casa fostilor mei socrii. Acum ne judecam, pt. ca mi-au deschis mie si copiilor mei proces de evacuare. ... (vezi toată discuția)