avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie pt. concediu de maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie pt. concediu de maternitate

Buna ziua,
Ma numesc Luiza. Sunt in prezent in concediu de crestere si ingrijire copil pana la varsta de 2 ani, mai exact copilul meu implineste 2 ani pe 12martie 2015. Imi doresc inca un copil dar ma intereseaza cum calculez indemnizatia de crestere copil.
Ce luna trebuie sa iau in considerare ca data de incepere a muncii? Cu o luna inainte de 12 martie 2015, adica la 1 an si 11 luni?
Cum calculez indemnizatia?
85% din veniturile din ultimele 12 luni?
sau iau aceeasi indemnizatie daca se naste inainte de 12martie2015
sau se calculeaza si cu concediu pre-post natal ?
Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 26 Mai 2014
alexandraluiza, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:43, 9 Septembrie 2014
Nu veti putea intra in concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) daca la momentul solicitarii acestui concediu nu sunteti salariata sau in somaj indemnizat.
Ultima modificare: Marți, 9 Septembrie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Va multumesc!
Daca in cazul in care gasesc o firma care sa ma angajeze pe perioada DETERMINATA (pana la data de 13 feb 2015 cand intru in prenatal) as putea intra in somaj? S-ar cumula perioada de dinainte de a intra in CCC plus aceasta perioada pana la prenatal? Sau perioada de CCC nu intra in calculul somajului?
O zi buna!
1. - La incetarea contractului individual de munca pe perioada determinata la dat expirarii termenului pentru care a fost incheiat puteti benficia de indemnziatie de somaj.
- Se vor lua in calcul lunile lucrate dupa CCC si (pana la 12 luni) lunile lucrate dupa CCC.

2. Perioada de CCC nu este stagiu de cotizare la somaj ci este stagiu asimilat si se ia in calcul numai pentru stabilirea perioadei cat trebuie sa beneficiati de indemnizatie de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere al doilea copil ralfo ralfo Buna ziua! Am urmatorul caz: sunt in concediu crestere copil (2 ani), copilul face doi ani pe 12.02.2015. Incepand cu data de 12.01.2015 ar trebui sa intre in ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie pt ccc2 + realizare venituri concediu medical/prenatal ??? english_teacher english_teacher Buna ziua, Sunt in CCC pana pe data de 24 martie 2016 adica pana la implinirea varstei copilului de 1an si 11 luni.Sunt insarcinata din nou urmand sa nasc ... (vezi toată discuția)
Plata concediului maternitate babanina babanina Buna ziua.Sunt insarcinata in luna a 6-a,mai exact in saptamana 25 de sarcina.Dupa calculele mele as putea intra in prenatal incepand cu 7 februarie 2016,data ... (vezi toată discuția)