avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Venituri din cedarea folosintei bunurilor
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Venituri din cedarea folosintei bunurilor

Va rog sa-mi spuneti daca potrivit reglementarilor Codului fiscal actual ,pentru persoanele fizice ,care obtin venituri dei cedarea folosintei bunurilor ,exista vreo exceptie de la plata CASS?
Cel mai recent răspuns: kres , utilizator 07:54, 27 Mai 2014
da
Puteti sa-mi spuneti care?Fiscul zice ca nu exista niciuna.Va multumesc.
Incepand din acest an, nu mai exista nicio restrictie la plata CASS de persoanele care obtin venituri din chirii. ANAF va calcula CASS pentru aceste venituri declarate de contribuabil, indiferent de situatia fiscala a acestuia (salariat, pensionar, PFA, etc.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

A aparut o lege cu scutirea de impozit pe perioada reducerii chiriei cu cel putin 30%? dodoambra dodoambra Buna ziua Anul trecut am optinut venituri din chirie. Datorita pandemiei, in acord cu chiriasul, am redus chiria cu 50% pe luna. Am facut act aditional la ... (vezi toată discuția)
Cass pentru venituri din chirii ?? ludo ludo Din L95/2006 art 257 inteleg ca daca un asigurat pensionar care a cedat folosinta unor bunuri este dator cu CASS pe total venituri ( veniturile din ... (vezi toată discuția)
Cass retroactiv 2012 si 2013 mariaanghel mariaanghel Buna ziua, Intrebarea mea este legata de impunerea CASS, retroactiv pentru anii 2012-2013, impozit venituri din chirii. Incepand cu anul 2014, platesc CASS ... (vezi toată discuția)