avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Datorii asociatie de proprietari catre furnizorul de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Datorii asociatie de proprietari catre furnizorul de agent termic si ANAF

Buna ziua ,
Am si eu nevoie de un sfat/o solutie in urmatoarea problema care,se pare ca se agraveaza de la luna la luna.
Totul a inceput acum 2 ani de zile cand am gasit la avizier o somatie din partea furnizorului local de agent termic(Radet) ca asociatia de locatari a cumulat o datorie de aprox 16000 ron.Din investigatiile facute de noi,locatarii s-a depistat ca administratorul de la acea data nu mai efectuase nici o plata catre radet cu multe luni in urma.S-a discutat cu respectivul,explicand ca a fost talharit,si ca a facut o hartie notariala prin care se angajeaza sa plateasca toate datoriile catre radet.Tin sa precizez ca respectivul administrator era/este si angajat al Radet.Toti locatarii am acceptat situatia si am fost de acord ca el sa isi achite in timp datoria,facand dovada actului notarial prin care era de acord sa i se opreasca o cota parte din salariu care sa ramana in contul radet-ului,el fiind angajat acolo.
Toate bune si frumoase pana akm un an de zile cand s-a descoperit ca administratorul nu numai ca nu si-a platit nimic din datorie dar a ridicat-o la aprox 40000 ron catre radet si nu a mai platit nici taxele catre anaf,cumuland si aici o datorie de aprox 15000.
Dupa mai multe intalniri,toate fara nici un rezultat,In urma unei sedinte cu proprietarii (care majoritatea sunt de varsta inaintata ,si deci imposibil sa porti o discutie ci ei) s-a hotarat sa se mai faca un act notarial prin care sa se angajeze sa plateasca datoria mai mare.Cred ca intelegeti ca in acest moment m-am retras din discutie,pentru mine fiind destul de dificil sa inteleg un asemenea rationament(daca nu a platit o data ,crezi ca va mai plati vreodata?)S-a exclus varianta sa fie chemat in instanta,intodeauna piedicile puse venind din partea presedintelui si cenzorului asociatiei.
In momentul de fata administratorul a fost schimbat, si astazi s-a propus ca fiecare apartament sa plateasca cate 1000 ron pentru a ne achita datoriile,in special cele catre anaf ,la care penalitatile cresc foarte mult.
Eu pana akm am fost un proprietar de cuvant,cu toate platile la zi(si dovada stau chitantele),insa de doua luni de zile am refuzat sa mai platesc intretinerea pentru a vedea ce se hotaraste.
Atata timp cat eu mi-am facut datoria la timp nu ma vad nevoit sa achit furaciunile unei(unor) alte persoane.
Ce solutie /sfat exista in problema fara ca noi,locatarii de drept sa nu fim debransati si sa nu msi platim alti bani in plus.
Sunt dispus daca se poate sa chem si asociatia sau administratorul in instanta,eu singur sau mai multi locatari daca avem sanse de castig.
Va multumesc anticipat si imi cer scuze pentru prea lunga poveste dar am incercat sa detaliez cat mai bine pentru a evita un schimb de intrabari si raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: simona camelia , utilizator 15:32, 5 Iunie 2014
Primul pas este sa efectuati o expertiza contabila. In urma expertizei veti afla unde (nu) sunt banii si decideti pasii urmatori. Ar fi util sa schimbati presedinte + administrator .
S-a pus problema si sa hotarat de trei ori pana acum sa se cheme un expert contabil si sa se faca reclamatie la politie,dor tot de atatea ori a doua zi nu se mai realiza nimic pe diverse motive invocate de presedinte.banii a recunoscut administratorul ca i-a luat, pt care s-a angajat prin act notarial sa restituie paguba.akm prin expertiza doar sa se afle valoarea reala a datoriilor.administratorul si cenzorul au fost schimbati,si la presedentie nu vrea nimeni datoritata probelemelor de mai sus.
Intrebarea mea este daca putem face ceva eu si cativa locatari(nu suntem majoritatea),care avem totul platit la zi, in aceasta problema?
Fara expertiza contabila nu rezolvati nimic. Puneti mana de la mana, chemati un expert si in baza expertizei anuntati politia si mergeti in instanta pentru recuperarea prejudiciului. Nu aveti nevoie de aprobarea presedintelui.
Am auzit la cineva ca daca se depune plangere la politie la fraude trimit ei expert contabil.akm nu stiu cine il plateste,dar nu ar fi asta problema. banuiesc ca ar fi o cale mai rapida,impuscand doi iepuri odata.
Expertul contabil se plateste de catre persoana care face sesizarea
Se poate contracta expertiza financiar contabila prin persoana acreditata CECCAR,ocazie cu care se pot negocia obiectivele si intinderea expertizei-conditionat de care se poate negocia si costul expertizei
In situatia in care se confirma sesizarea se concluzioneaza incalcarea normelor in vigoare se contata existenta de prejudiciu si se individualizeaza vinovatii,contravaloarea expertizei se poate solicita prin actiune acestora

Alte discuții în legătură

Bună ziua aș vrea să semnalez o problemă gravă . În calitate ... Mirela42 Mirela42 Bună ziua Aș vrea să semnalez o problemă gravă . În calitate de proprietari ai unui bloc de locuinte in sectorul 4 am fost notificati din 2018 de ... (vezi toată discuția)
Cine plateste expertiza intr-o cauza civila? marinmariana marinmariana Buna ziua . Sunt parata intr-o cauza civila in care tribunalul a solicitat I.N.E.C. expertiza grafologica. Cine trebuie sa plateasca contravaloarea ... (vezi toată discuția)
Restante intretinere provenind din reesalonari radet Maria00 Maria00 Buna ziua In urma cu aprox 2 ani asociatia de proprietari si-a dat seama ca timp de 3 ani de zile administratorul nu a achitat nicio factura de utilitati si ... (vezi toată discuția)