Buna ziua ,
Am si eu nevoie de un sfat/o solutie in urmatoarea problema care,se pare ca se agraveaza de la luna la luna.
Totul a inceput acum 2 ani de zile cand am gasit la avizier o somatie din partea furnizorului local de agent termic(Radet) ca asociatia de locatari a cumulat o datorie de aprox 16000 ron.Din investigatiile facute de noi,locatarii s-a depistat ca administratorul de la acea data nu mai efectuase nici o plata catre radet cu multe luni in urma.S-a discutat cu respectivul,explicand ca a fost talharit,si ca a facut o hartie notariala prin care se angajeaza sa plateasca toate datoriile catre radet.Tin sa precizez ca respectivul administrator era/este si angajat al Radet.Toti locatarii am acceptat situatia si am fost de acord ca el sa isi achite in timp datoria,facand dovada actului notarial prin care era de acord sa i se opreasca o cota parte din salariu care sa ramana in contul radet-ului,el fiind angajat acolo.
Toate bune si frumoase pana akm un an de zile cand s-a descoperit ca administratorul nu numai ca nu si-a platit nimic din datorie dar a ridicat-o la aprox 40000 ron catre radet si nu a mai platit nici taxele catre anaf,cumuland si aici o datorie de aprox 15000.
Dupa mai multe intalniri,toate fara nici un rezultat,In urma unei sedinte cu proprietarii (care majoritatea sunt de varsta inaintata ,si deci imposibil sa porti o discutie ci ei) s-a hotarat sa se mai faca un act notarial prin care sa se angajeze sa plateasca datoria mai mare.Cred ca intelegeti ca in acest moment m-am retras din discutie,pentru mine fiind destul de dificil sa inteleg un asemenea rationament(daca nu a platit o data ,crezi ca va mai plati vreodata?)S-a exclus varianta sa fie chemat in instanta,intodeauna piedicile puse venind din partea presedintelui si cenzorului asociatiei.
In momentul de fata administratorul a fost schimbat, si astazi s-a propus ca fiecare apartament sa plateasca cate 1000 ron pentru a ne achita datoriile,in special cele catre anaf ,la care penalitatile cresc foarte mult.
Eu pana akm am fost un proprietar de cuvant,cu toate platile la zi(si dovada stau chitantele),insa de doua luni de zile am refuzat sa mai platesc intretinerea pentru a vedea ce se hotaraste.
Atata timp cat eu mi-am facut datoria la timp nu ma vad nevoit sa achit furaciunile unei(unor) alte persoane.
Ce solutie /sfat exista in problema fara ca noi,locatarii de drept sa nu fim debransati si sa nu msi platim alti bani in plus.
Sunt dispus daca se poate sa chem si asociatia sau administratorul in instanta,eu singur sau mai multi locatari daca avem sanse de castig.
Va multumesc anticipat si imi cer scuze pentru prea lunga poveste dar am incercat sa detaliez cat mai bine pentru a evita un schimb de intrabari si raspunsuri.
Cel mai ieftin mod de a rezolva problema este sa faceti sesizare la compartimentul care se ocupa de asociatiile de poprietari din cadrul Primariei de care apartineti. Ei vor veni, vor face verificarea documentelor si vor constata valorea pagubei. Cu Procesul-Verbal de ei va puteti adresa Politiei , asta daca nu vor sesiza chiar cei de la Primarie Politia. Si de aici incolo va veti indrepta impotriva vinovatilor.