avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire, testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire, testament

buna seara eu acum am 39de ani as dori daca e posibil sa ma sfatiuasca si sa ma informeze cineva in legatura cu mostemirea va spun pe scurt despre ce e vorba .Tatal meu sa despartit de mama dar nu a divortat .A trait cu alta femeie cu care nu a avut nici un copil .au facut o casa tata a cumparat pamant .Tatal meu a murit in 2005 nu am fost anuntate de moartea lui ulterior am aflat ca tatal meu a murit ceia ce eu doresc sa stiu este daca noi cei 4 copii si mama noastra avem dreptul la mostenire si ce cota .tatal meu la moartea lui lasand un testament in care spunesa asa (Subsemnatul ....... ne casatorit avand 4 copii,fara parinti an viata dispun urmatoarele.............las ca mostenire nepoate de fiu toata averea mea mobila si imobila ce se va gasi an patrimoniul meu la data deschideri succesiuni instutindo legatar universar Am cunostinta de dispozitile atr 841si urm.coduli civil privind cota rezervatara a mostenitorilor rezervatari) Testamentul find autentificat de un notar.Astept raspunsul dumneavoastra va multumesc
6 luni dureaza procesul
Deocamdata nu aveti nicio cota.
Nu, in 6 luni de la decesul tatalui trebuia sa fi acceptat succesiunea.
Mergeti la un notar de la ultimul domiciliu al tatalui.
De unde stiti de testament ?
Ultima modificare: Marți, 27 Mai 2014
gi-jane2, moderator
am fost la un notar dar nu a vrut sa ne faca succesiunea noi avem o copie de pe testament la sefu de post din localitate pentru ca noi neam dus la concubina tatalui nostru sa cerem certificatele de propietate de pe pamant si nu au vrut sa ni le dea a zis sa ne ducem la politie neam dus la politie am facut sesizare si cand lau chemat la politie sa prezentat cu acel testament
multumesc tuturor celor ce miau raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune michel58 michel58 Buna ziua! In anul 2008 a decedat tata, nu a fost dezbatut succesiunea dupa decesul lui. Iar in anul 2014 a decedat si mama si inaintea decesului cu 4 ... (vezi toată discuția)
Mostenitori si cotele ce le revin Marius275768 Marius275768 A murit mama, apoi a murit fratele si apoi a murit tata si eu am ramas singura. Fratele meu nu a fost casatorit dar are 2 copii legitimi. Dupa moartea mamei si ... (vezi toată discuția)
Mostenire, succesiune? goghita goghita Am ingrijit mai multi ani pe unchii mei (matusa e sora bunicii, pe linie materna). Nu aveau copii. Matusa, ruda mea de sange, de altfel a decedat. Dupa 6 ... (vezi toată discuția)