avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... De ce succesiunea facuta prin judecatorie nu e atat de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

De ce succesiunea facuta prin judecatorie nu e atat de credibila ca aceea de la notariat

Zona din care provin este Gorj, unde se extrage carbunele. Din cauza cautarilor de carbune, cariera a negociat cu oamenii privind terenurile si casele aflate in planurile lor de sapare.(asta a fost pe scurt sa intelegeti mai tarziu).
Am o parcela de pamant (extravilan) cu act de proprietate, direct mostenitor dupa ce s-a efectuat taxa de succesiune.Aceasta taxa s-a facut la judecatorie. Problema este ca acum ca sa pot sa vand carierei acea parcela, sunt pusa, sau mai degraba obligata, sa platesc la trezorerie taxa pe extravilan si intravilan pe acea bucata de teren, si nu numai, pe tot terenul care il am mostenire, deoarece nu e luata in considerare taxa de succesiune efectuata la judecatorie. Problema este de ce??
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 22:15, 29 Mai 2014
ok...restantele au fost platite imediat dupa ce s-a facut taxa de succesiune.Tot impozitul si absolut tot! Iar acum sunt obligata sa platesc din nou, eu asta nu inteleg si intreb pentru ca m-am gandit ca ma puteti ajuta cu niste raspunsuri mai clare..
marinela90 a scris:

Toate impozitele sunt platite la zi la primarie, dar sunt obligata sa platesc la fisc deoarece mi s-a spus ca taxa de succesiune trebuia facuta la notar si nu pot sa vand carierei.

Tot nu s-a inteles, ce anume vi s-a spus sa platiti la fisc, si de catre cine?
Vindem o parcela de teren catre cariera de carbune deoarece vine descoperta si automat trebuie sa le dam terenul, iar sucursala ma obliga sa platesc o taxa la trezorerie intravilan si extravilan(care e cam maricica :D) pentru a putea primi suma de bani cuvenita pe pamant...(sper sa fiu clara) fiindca am facut taxa de succesiune prin judecatorie si nu prin notariat.
Ultima modificare: Luni, 26 Mai 2014
ContSters322195, utilizator
Asta este o tampenie! Si eu si domnul avocat v am spus ca nu conteaza acest lucru unde este dezbatuta succesiunea!
Vedeti sa nu fie niste taxe locale pe care le pune Primaria.
Eu sunt de acord cu dvs. ca de aia am si intrat pe forum sa intreb, dar v-am comunicat ceea ce mi s-a spus pentru ca nu stiu ce e de facut mai intai. va spun clar, acea taxa ce trebuie sa o platesc costa peste 1200 de lei, ceea ce mi se pare imens pentru ca nu ii vad scopul atat timp cat totul este platit la zi. pe cine sa intreb si ce sa fac?

Alte discuții în legătură

Vanzare teren cerul cerul Dupa decesul tatalui meu vreau sa vand un teren intravilan care a apartinut acestuia in baza unui act de donatie. Singurele actele care le am la acest teren ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! am facut succesiunea partiala pentru un apartament ... cprn1992 cprn1992 Buna ziua ! Am facut succesiunea partiala pentru un apartament care a apartinut mamei. Mai am niste terenuri si o casa, in alt judet, tot pe numele mamei, pe ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren marimara marimara Detin un teren care are toate actele in regula, adica cadastru si intabulare ; acest teren a fost incadrat ca extravilan pana in urma cu doua luni, cand a ... (vezi toată discuția)