Buna ziua. As dori sa stiu daca neplata contributiilor catre stat, pentru o I.I. atrage la un anumit termen dizolvarea sa si respectiv radierea din Registrul Comertului. Mentionez ca am avut o perioada in care nu am functionat cu I.I. pe care o detin, si nici nu am platit, in aceasta perioada, (circa 9 luni) taxele catre Administratia Financiara. As vrea sa reincep activitatea si m-ar interesa sa stiu daca I.I. mai este activa. Va multumesc anticipat.
Neplata taxelor si impozitelor catre Buget nu atrage in mod automat dizolvarea.
Totusi, daca ANAF, in calitate de creditor, solicita in conf. cu prev. legale, intrarea in insolventa, se poate incepe procedura.
Multumesc frumos pentru raspuns. Sa inteleg ca daca nu am primit nicio somatie prin care sa fiu instiintata de o actiune a ANAF cu privire la solicitarea intrarii in insolventa, pot plati sumele restante si sa-mi reiau activitatea? ( e vorba de o restanta in valoare de circa 700 lei)
Insolventa
helen80
buna.am o firma am datorii la ANAF de aprox.8000 lei si la la o firma cu care am construit o cladire pe numele firmei de 54000 lei.aceasta firma m-a dat in ... (vezi toată discuția)