Va rog sa-mi spuneti, daca se poate, cum s-a calculat indemnizatia pentru cei 2 copii , pentru ca am primit suma de 2680 lei pe 15.05.2014. Pentru primul copil trebuia sa iau 1400( indemnizatia + aloc.), implineste 2 ani pe 3 iunie, iar al doilea s-a nascut pe 25.02.2014 si dupa calculele mele trb sa primesc alta suma ( suplim, de 600 lei + aloc.200 lei pt lunile martie si aprilie, nu stiu daca pe februarie trb sa primesc ceva ).
1. Daca ati optat pentru concediu crestere copil (CCC) pana la varsta de 2 ani indemnizatia lunara nu poate fi mai mare de 1.200 lei a care se adauga alocatia de stat pentru copii de 200 lei lunar.
2. Pentru luna in care s-a nascut copilul nu primiti alocatie de stat pentru copii ci incepand cu luna urmatoare.
3. Pe perioada dintre nasterea celui de al doilea copil si pana se termina CCC1 primiti, p[e langa indemnizatia pentru CCC1, inca 600 lei lunar.
4. Pentru fractiunile de luna indemnizatiile de mai sus se calculeaza proportional cu numarul de zile calendaristice din luna.