avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Permis suspendat, conducere in timpul suspendarii
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Permis suspendat, conducere in timpul suspendarii

Buna ziua. Va cer ajutorul in primul rand ca nu stiu ce sa ma mai fac.
Povestea incepe asa: In data de 22.05.2014 in jurul orei 9AM am fost surprins de un echipaj de politie rutiera intr-o comuna. In urma rezultatului cu etilotestul am iesit cu o alcolemie de 0.12. Mi-sa eliberat o dovada fara drept de conducere si sa efectuat retinerea permisului pe 90 zile si amenda 765 lei. Am platit amenda la primarie si am sustinut un examen de redobandire unde am fost admis cu 15 puncte si mi-sa redus pedeapsa la 30 zile.
Problema mare este ca inca nu a trecut timpul suspendarii si am plecat cu masina pe cateva drumuri de tara unde ma impotmolisem si revenind spre casa am intrat pe un drum care ducea pe langa o unitate militara unde am fost oprit de catre cei de acolo pentru legitimare. Cei de acolo au intocmitb un raport ca am intrat pe drumul catre unitate si au predat raportul politiei de unde apartin.
Intrebari:
- la politie mi-sa spus ca drumul catre unitate este un drum public si ca mi-sa intocmit dosar penal
- ce se va intampla cu permisul in urma acestor fapte?
- ce pedeapsa mi-se poate aplica si cand voi afla?

Va rog din suflet sa ma ajutati ca nici nu stiu ce sa ma mai fac.

Tot ce stiu este ca dosarul se va trimite la calarasi dupa solutionarea cazului de catre seful de post
E greu de spus deoarece fiecare caz in parte are particularitatile lui.
In loc sa va roadeti unghile ati putea sa va angajati avocat care sa mearga la dosar si sa se intereseze.
Avocatul va poate ajuta destul de mult in privinta apararii si v-ar spori sansele la o sanctiune cat mai blanda.
Pe vechea lege se aplicau si sanctiuni administrative pe astfel de fapte.
Ultima modificare: Duminică, 1 Iunie 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Sigur o sa ai un proces penal . Iti trebuie avocat sau iti da din oficiu la cererea ta.
In functie de gravitate vei primi pedeapsa. Cum scrie mai sus .
Permisul tau este la Politia Rutiera. Ca sa-l iei inapoi dupa 30 de zile trebuie sa dai dovada care ai primit-o de la ei .
Daca n-o mai ai , nu vezi permisul . Este clar .
Chiar daca la rutiera nu a ajuns dosarul pe care l-au pregatit politia de care apartineti , nu puteti sa ridicati permisul deoarece nu mai aveti dovada celor de la rutiera.
Daca va condamna cu suspendare ... nu mai vedeti permis .
Dupa expirarea pedepsei veti face scoala auto din nou .
Frumos tare excelul de zel al politistilor romani cu asemenea dosare care sunt cele mai usoare pt ei si noi romanii platim pt ei taxe si impozite .
In seara asta aflu un raspuns mai concret de la seful de post in legatura cu dosarul. Osa revin pe seara cu un raspuns mai concret. Frumos ceea ce ati scris mai sus in legatura cu excesul de zel dar ca un simplu contribuabil ce sa mai zic. Din toate informatiile adunate de mine de pe la prieteni, de pe internet am ajuns la urmatoarele rezultate:
1. Daca dosarul ajunge doar la procuror si el hotareste ca sa nu inainteze dosarul catre tribunal atunci ma pot alege cu o amenda administrativa si inca nu am inteles cate luni de permis suspendat
2. Daca dosarul ajunge in instanta la tribunal si atunci ma aleg cu o amenda dar una penala care duce la anularea permisului. Primesc o pedeapsa cu suspendare si mai pot face scoala dupa perioada de suspendare + perioada de incercare.

Ce parere aveti domnilor avocati de aceste informatii?
Asa sa fie oare?
Domnule Lascoschi sincereu m-am inscris pe acest site vazand un numar mare de avocati care cu siguranta au intalnit caz ca acesta si au vazut rezolvarea in fel si fel de variante. Nu spun ca toti avocatii de pe forum au avut cazuri similare cu ce am prezentat eu dar macar 2,3% s-au lovit de asa ceva reprezentant persoane inconstiente ca mine. Va cer sfatul aici pentru a sti ce sa fac mai departe....sa fiu mai pregatit eu inainte. Sincer am observat ca totul merge pe ascuns atat aici pe forum cat si la telefon in vederea consultantei. Toata lumea se limiteaza in rspunsuri care sa ajute concret. Am sunat un avocat de pe forum si mi-a raspuns ceva de genul "Cand vedem dosarul vorbim si de onorariu" dar sincer nu mi-a zis nimic de genul hai sa te ascult 10 minute sa iti fac o idee despre cum as putea sa te ajut si restul depinde de tine daca vrei sa ma iei ca aparator. Nu asa trebuia expusa problema?
In fine, nu critic pe nimeni pentru inconstienta si greselile mele.
O seara placuta!
Ultima modificare: Miercuri, 4 Iunie 2014
dreamx2000, utilizator
N-am reusit inca sa revin cu un raspuns concret in ceea ce priveste situatia dosarului din cauza ca nu am reusit sa gasesc pe mai nimeni de vreo doua zile la postul de politie de care apartin

Alte discuții în legătură

Conducere fara permis ... 123tania123 123tania123 Buna ziua ... am o intrebare in seara de duminica ma oprit politia pe drum satesc si ma intrebat daca am permis am recunoscut ca nu ..prietenul meu era in ... (vezi toată discuția)
Prins fara permis / accident Sergiu8969 Sergiu8969 Buna ziua .! Am avut un accident rutier nu grav , fara persoane ranite , eu nu detin permis de conducere , la fata locului nu a fost nici un organ de politie ... (vezi toată discuția)
Conducere fara permis- dosar penal/pedeapsa? costinel92 costinel92 Buna ziua! Am un amic care a condus un autovehicul fara a poseda permis de conducere cat. B... a avut o urgenta si nu a putut sa conduca unchisu care era ... (vezi toată discuția)