avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Punere sub interdictie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Punere sub interdictie

Am deschis un process de punere sub interdictie bunicii mele pe care o am in intretinere din 2003. Aceasta a plecat de acasa. Ce se intampla daca ea nu se prezinta la Comisia de expertiza la data la care e programata de la IML ? Cum si cine o poate totusi obliga sa se supuna unui examen psihiatric, chiar daca nu-si da consimtamantul?Are un avocat care o sfatuieste ,care i-a spus ca legea nu o obliga sa se prezinte si asta si face , stiind ca, nu mai are discernamantul necesar( 89 ani ). Nici la medicul de familie nu a fost de 2 luni ptr a-si lua tratamentul, desi sufera de boli cronice si periculoase.
Cel mai recent răspuns: Nmk mk Vfcfsc , Avocat 23:04, 29 Mai 2014
Stiti unde a plecat bunica dvs? Trebuie sa prezentati la dosar si acte medicale in care rezulta ca NU se poate autogestiona si autoingriji si ca nu are discernamant asupra deciziilor ei, si persoana care are grija de ea sa ceara in instacta titlu de curator pe intregul proces pt a o reprezenta pe bunica dvs, dvs daca spuneti ca bunica se sfatuieste cu un av si av se poate intelege cu bunica, este o problema denota ca are descernamant asupra deciizilor ei, si e un pediment asupra intentilor dvs

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere cu uzufruc viagerl la persoana cu inceput de alzheimer AdrianaAdryana AdrianaAdryana Buna ziua, ma intereseaza procedurile prin care as putea incheia un contract de intretinere cu uzufruct viager cu bunica mea (sau alt act care sa nu fie ... (vezi toată discuția)
Cine poate fi martor intr-un proces de punere sub interdictie si stabilire tutela pentru un bolnav alzheimer bibliopod bibliopod In urma decesului tatalui meu, vreau sa fac o cerere de punere sub interdictie si stabilire tutela pentru mama mea, bolnavă Alzheimer în stare gravă. De ... (vezi toată discuția)
Discernamant dpdv juridic vs. medical aidu aidu Procurorul a intrebat: -daca se evidentiaza existenta unei maladii psihice de natura sa afecteze capacitatea persoanei de a discerne sau de a se ... (vezi toată discuția)