avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prescriptie sanctiune constructie ilegal edificata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prescriptie sanctiune constructie ilegal edificata

Am incercat sa ma documentez dar am gasit dat contradictorii , si anume : 1 - cum ca o astfel de fapta se prescrie dupa doi ani ---2 . cum ca nu se prescrie o astfek de fapta deoarece nu are acordul autoritatilor , nu exista nota de recepti etc ...Nu mai intelegem nimic . Se prescrie fapta sau nu ?
Am incercat " sa ne intelegem " Bunica mea a incercat 50 de ani . Noi am incrcat dupa decesul acesteia . Nu avem cu cine Nu avem avocat . Nu avem bani . Suntem saraci , bolnavi , batrini . Vom vedea ce si cum . Oricum este o harababura de nedescris . Fiecare face ce vrea in tara asta . Legile sunt numai pe hirtie . Dupa ce greseste cineva , toata lumea incearca sa " dreaga zmintina " , sa miriie , sa circoteasca . Ba ca nu e asa , ba ca nu a zis , ba ca nu afacut etc . Aproape nimeni nu raspunde pentru faptele sale ....numai batrinica care traverseaza strada prin loc nepermis .
rechi1958 a scris:

milikka1 a scris:

amaenzile pe constructiile fara autorizatie nu se mai prescriu de ...cred minim 7-10 ani

si asta pentru ca legea 50/'91 a fost modificata in acest sens.....respectiv termenul curge de la constatarea faptei si nu de la savarsierea ei si asta pt ca nu au receptie:)

Da . M bucur sa aud asta . Primaria a amendat . Chiar acum pe data de 2 au infatisare pentru ca au contestat amenda . Sunt tare curios ce o iesi . Va tin la curent =D>

:)

ce sa iasa..

intra in legalitate sau il demoleaza..legal vorbind

daca are partaj cum zice lasco:thumbup: e posibila rezolvarea:tease:

Ma lamuriti si pe mine unde scrie ca o constructie fara autorizatie se demoleaza???
Pai tocmai aia e ! Fiecare construieste cum il taie capul . Nimeni nu ia nici un fel de masuri . De exemplu : la mine au facut un hol care obtureaza intrarea in cele doua corpuri de casa . Nu s mai poate intra prin intrarea principala . A trebuit sa decupez o fereastra pentru a putea patrunde . Acum nu stiu ce sa mai fac .
pusa2mimi a scris:

Ma lamuriti si pe mine unde scrie ca o constructie fara autorizatie se demoleaza???

E vorba de art. 32 din Legea 50/1991. Demolarea se poate dispune de instanță, dacă persoana care a fost sancționată contravențional nu și-a îndeplinit obligațiile care au fost dispuse prin procesul verbal de contravenție.

Art. 32
(1)În cazul în care persoanele sancţionate contravenţional au oprit
executarea lucrărilor, dar nu s-au conformat în termen celor dispuse prin
procesul-verbal de constatare a contravenţiei, potrivit prevederilor art. 28
alin. (1), organul care a aplicat sancţiunea va sesiza instanţele judecătoreşti
pentru a dispune, după caz:
a)încadrarea lucrărilor în prevederile autorizaţiei;
b)desfiinţarea construcţiilor realizate nelegal.
(2)În cazul admiterii cererii, instanţa va stabili termenele limită de executare
a măsurilor prevăzute la alin. (1).
(3)În cazul nerespectării termenelor limită stabilite, măsurile dispuse de
instanţă, în conformitate cu prevederile alin. (2), se vor duce la îndeplinire
prin grija primarului, cu sprijinul organelor de poliţie, cheltuielile urmând să
fie suportate de către persoanele vinovate.

Alte discuții în legătură

Mici modificari in apartament pif10oct@yahoo.com pif10oct@yahoo.com Bucataria comunica cu balconul printr-o fereastra;,am taiat peretele la jumatate de fereastra in jos ( lat de 55 cm si inalt de 80 cm), lasand jos un prag de ... (vezi toată discuția)
Legea 50/1991 art 31, extensie dar am demolat si construit irina cristiana irina cristiana Buna seara! in februarie 2008, am obtinut autorizatie de constuctie a casei dar pentru extensie, adica exista deja o casa de 42m2, pe care eu am demolato si am ... (vezi toată discuția)
Constructie fara autorizatie pe teren privat pescaru_f pescaru_f Buna ziua , am o problema si am nevoie de ajutor ,am construit o casa pe terenul meu aflat in sectorul 1 ,fara autorizatii de constructii . Am cinci ani si ... (vezi toată discuția)