avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Acces in sistem informatic fara aprobare
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Acces in sistem informatic fara aprobare

buna ziua;daca mi-au disparut email-uri din cont sau parola furata,unde trebuie sa ma adresez?si cum pot dovedi?exista firme care fac audit informatic de securitate sau constatare ca pc-ul a fost atacat?va multumesc
Daca e vorba de frauda informatica ar trebui sa va adresati la IGP.
Se poate insa depune plangerea si la politie acolo unde locuiti dar se pierde mai mult timp.
Pe ce va bazati ca ar fi infractiune? De ex. secretele de stat nu se sterg, se copiaza, iar a lucra prin Yahoo Mail cu secrete de stat este banuiesc eu infractiune contra sigurantei nationale. Ati avut daune financiare insemnate datorita pierderii acestor e-mailuri? In acest caz nu ar fi trebuit sa folositi Yahoo Mail, deoarece folosirea sa in scopuri comerciale este strict interzisa prin termenii de serviciu cu care v-ati declarat deja de acord. De unde stitti ca au fost sterse intentionat si nu au disparut datorita problemelor tehnice, pentru care Yahoo Mail e deja vestita? Mie mi-au disparut logurile de discutii de pe serverele Yahoo dar am considerat normal acest lucru deoarece n-am fost singura persoana la care am constatat disparitia lor.

Politistii va vor rade-n nas si daca demonstrati ca s-a comis o infractiune, darmite in momentul in care nici nu-i puteti convinge ca s-a petrecut o infractiune.
va multumesc pt raspuns.trebuie sa aduc eu dovezi sau e treaba politiei sa le caute?
la igp adica la Bucuresti?
dle tgeorgescu,dumneavoastra vad ca continuati discutia in zona tehnica si nu inteleg de ce;comentariile dvs nu ma ajuta sa rezolv problema mea;ma uimeste insa insistenta dvs de a ma face sa ma indoiesc de indreptatirea actiunii juridice ce vreau sa o intreprind si anume de a reclama la politie ceea ce am patit;atata timp cat faptele evocate de mine sunt prevazute ca infractiuni informatice in codul penal,politistii,daca vor rade,vor rade de codul penal,nu de mine...nu eu le-am introdus acolo...in ce priveste certitudinea mea ca s-a comis o infractiune informatica,dati-mi voie sa cred ca stiu mai bine decat dvs schimbarile ce au loc in calculatorul meu,in contul meu de mail...va multumesc oricum pt lamuririle tehnice

Alte discuții în legătură

Violarea corespondentei electronice ovidiutrusca ovidiutrusca Fosta mea prietena,imi sparge frecvent parolele si le inlocuieste la adresele de mail pe care le folosesc;am acolo informatii atat personale cat si de ... (vezi toată discuția)
Accesare si modificare cont e-mail yahoo ele72 ele72 In data de 28 august 2009 in timp ce imi citeam e-mail-urile din casuta personala de pe yahoo, aceasta a fost accesta de pe un alt calculator (eu primind ... (vezi toată discuția)
Parola de yahoo furata alinarms alinarms mi-a fost furata parola de yahoo de o persoana de pe un forum, banuiesc. (vezi toată discuția)