avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Tva intracomunitar si implicatii fiscale
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Tva intracomunitar si implicatii fiscale

buna ziua. am cateva nelamuriri in legatura cu transportul intracomunitar si as dori ajutor de la profesionisti.
eu firma din ro platitoare de tva inreg. in ROI fac
1.facturez pt. o firma din cehia un transport din CZ-RO.facturez fara tva..(ce scriu la tva??)--in D300 imi apare la rd.14 si o declar in 390.e corect?mai departe va rog sa ma ajutati
2.facturez pt. o firma din UE un transport din RO-UE,client cu cod valid de tva

3. primesc factura din UE,de la furnizor cu cod valid de tva transport din RO-UE
4.-II- -II-- din UE-RO
5.--II_____ din hu-po
6.--II--- --II--- ,de la furnizor care nu are cod valid de tva ,transport de pc.3,4,5
7.--II---de la furnizor din RO,cu cod valid pt. aceleasi rute

stiu ca e cam mult ,dar va rog sa ma ajutati.

va multumesc anticipat

Cel mai recent răspuns: lucica21 , utilizator 18:34, 29 Mai 2014
1. prestare de serv intracomunitara, tva 0 cf cu directiva tva 2206/112/CE
2. la fel.
3. o sa va fact fara tva, faceti taxare inversa
4. la fel.
5. la fel
6 de unde e furnizorul ?
7. o sa fie cu tva.

Locul prestarii este locul unde clientul isi are stabilt sediul. Acolo se aplica "tratamentul TVA".
multumesc mult pt. raspunsuri.
la pc. 6 furnizorul e din germania.

puteti sa ma ajutati si cu preluarea acestora in D 300(adica la ce rand apar ). la fel si cele care apar in D 390 .
MULTUMESC anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vz cump intre 2 firme (tva) romanesti, livrare in alt stat membru mmsava mmsava Buna ziua, Am urmatoarea speta: S-a incheiat un contract de vanzare cumparare de bunuri intre 2 firme platitoare de tva(RO). Furnizorul achizitioneaza ... (vezi toată discuția)
Operatiune triunghiulara mmsava mmsava Speta: Furnizor inregistrat Tva si stabilit in AT; Cumpartor revanzator inreg tva si stabilit RO, dar e inreg tva si in AT beneficiar final Hu sau ... (vezi toată discuția)
Cum se incadreaza livrarea si cum se evidentiaza operatiunea in d300 si d390? eluci eluci Furnizor firma platitoare de TVA din Romania livreaza marfa catre un client persoan juridica neplatitoare de TVa din UE. Clientul ridica marfa de la sediul ... (vezi toată discuția)