avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Demolare imobil construit fara autorizatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Demolare imobil construit fara autorizatie

Buna ziua. Pe un teren aflat in proprietatea statului domnul X care avea folosinta terenului (avea cumparata o casa veche) a demolat o anexa si a construit pe locul ei o casa , fara autorizatie(prin 1992). Terenul de la casa veche(care era inscris in CAP) a fost solicitat la L 18 /1991 de mostenitorul fostului proprietar(care a vandut casa doar cu 100mp teren pentru ca nu a vrut cumparatorul sa plateasca si terenul).NU a primit nici un raspuns la cerere ,dar a solicitat din nou la L165/2013, specificand nr de cerere de la L18/1991 si !!! a primit raspuns de la primarie ca va primi teren!!!Mostenitorul ar dori sa stie daca poate solicita si terenul de sub casa construita fara autorizatie,in contextul ca acea casa nu este folosita iar primaria a solicitat cu ani in urma (aprox 5 ani) intrarea in legalitate cu constructia iar proprietarul constructiei a declarat ca demoleaza(dar nu a demolat inca).:help:
Cel mai recent răspuns: pusa2mimi , utilizator 14:26, 29 Mai 2014
pusa2mimi a scris:

Buna ziua. Pe un teren aflat in proprietatea statului domnul X care avea folosinta terenului (avea cumparata o casa veche) a demolat o anexa si a construit pe locul ei o casa , fara autorizatie(prin 1992). Terenul de la casa veche(care era inscris in CAP) a fost solicitat la L 18 /1991 de mostenitorul fostului proprietar(care a vandut casa doar cu 100mp teren pentru ca nu a vrut cumparatorul sa plateasca si terenul).NU a primit nici un raspuns la cerere ,dar a solicitat din nou la L165/2013, specificand nr de cerere de la L18/1991 si !!! a primit raspuns de la primarie ca va primi teren!!!Mostenitorul ar dori sa stie daca poate solicita si terenul de sub casa construita fara autorizatie,in contextul ca acea casa nu este folosita iar primaria a solicitat cu ani in urma (aprox 5 ani) intrarea in legalitate cu constructia iar proprietarul constructiei a declarat ca demoleaza(dar nu a demolat inca).:help:

Doamnelor si domnilor avocati nu ati intalnit in instanta astfel de cazuri? Nu exista legislatie pentru asa ceva? Multumesc anticipat pentru un raspuns avizat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate - constructie fara autorizatie pe teren in propr. IonValentin IonValentin Am dobandit in 1990 casa pe terem 100mp. si curte 94,62mp. Pe terenul liber de constructii ( 94,62 mp. curte ) mi-am propus sa construiesc in 1991 o cladire ... (vezi toată discuția)
Construire casa dor_ados dor_ados am cumparat un teren cu o casa construita pe el(aceasa este batraneasca si nu are acoperis cei care mi-au vandut nu au acte de proprietate pe constructie iar ... (vezi toată discuția)
Rectificare rol fiscal Ganceam Ganceam Am mostenit in 2016 o casa de 100mp in urma decesului parintilor .In actul de mostenire casa este mentionata cu 50 mp deoarece parintii au cumparat terenul cu ... (vezi toată discuția)