avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Lipsa discernamant la incheierea contractului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Lipsa discernamant la incheierea contractului

Buna ziua!
In anul 2007 o batrana in varsta de 93 de ani a intocmit o procura speciala prin care a mandatat pe nepotul ei sa se ocupe de dezbaterea unei succesiuni. Imediat dupa intocmirea procurii, mandatarul a incheiat un contract de intretinere in care se specifica faptul ca, in schimbul nudei proprietati asupra unui imobil, dobanditorii sunt obligati sa intretina batrana. Dupa cateva luni, a intervenit decesul batranei, iar intreaga mostenire a revenit celor care au incheiat contractul de intretinere, cu toate ca in realitate exista mai multi mostenitori. Intrebarea mea este daca se poate desfiinta procura initiala pe motiv ca batrana avea 93 de ani si nu se mai afla in deplinatatea facultatilor mintale. Exista vreo pevedere speciala in lege prin care se solicita expertiza medicala pentru persoanele varstnice inainte de incheierea unui contract?
Multumesc frumos pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:21, 29 Mai 2014
Exista vreo pevedere speciala in lege prin care se solicita expertiza medicala pentru persoanele varstnice inainte de incheierea unui contract?

Nu !
Ramana sa dovedeasca cel interesat ca batrana nu avea discernamant la data incheierii actului pe care il contesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile asupra unui testament in care sunt implicati si alti membrii ai familiei ContSters215993 ContSters215993 Problema mea este urmatoarea: am grija de o batranica a carui sot a murit in urma cu 15 ani. Aceasta doreste ca dupa moartea dumneaei apartamentul sa-mi revina ... (vezi toată discuția)
Vânzare cumpărare teostoica teostoica Bună ziua! CinevaVlad) a cumpărat de la o bătrână un apartament fără știrea rudelor cu promisiunea verbală să aibă grijă de ea până la moarte,iar ... (vezi toată discuția)
Cum se poate vinde un teren al bunicii de 93 de ani GeeKane GeeKane Buna ziua, Am dori sa vindem un teren care se afla pe numele bunicii(93 ani), cu unica mostenitoare mama mea. Care ar fi variantele? Va multumesc ... (vezi toată discuția)