un ansamblu de locuinte (bloc) ale carui apartamente sunt inchiriate unor SC trebuie sa aiba carte de imobil? daca unele apartamente sunt inchiriate in scop de locuinta pentru pf si altele unor firme , trebuie trecute in cartea de imobil doar persoanele fizice sau si reprezentantul SC? (mentionez ca nu este constituita asociatie de locatari sau proprietari) Se poate sa imi indicati si temeiul legal? Multumesc.
Orice imobil de locuit in comun,are obligatia sa detina carte de imobil
In cartea de imobil se consemneaza succesiv si cronologic toti locatarii din imobil care domiciliaza provizoriu sau definitiv,mai mult de 15 zile/luna
Cartea de imobil a fost şi este obligatorie, conform Legii nr. 105/1996 cu modificările şi completările ulterioare.
Cartea de imobil contine evidenţa tuturor locatarilor din imobilul de locuit in comun
Se elibereaza de catre politia responsabila imobilului
Cartea de imobil se tine in două exemplare: unul la asociatie, celalalt la politie.
Locatarul apartamentului=proprietar/chirias,are obligatia sa anunte prezenta in imobil si sa comunice la asociatie date de identificare ,eventual numar de telefon,persoane de contact-pentru situatii speciale
Nerespectarea regimului cartiii de imobil constituie contraventie
multumesc. Am citit in respectivul act normativ termenii de "cetatean" si "domiciliu". la fel si an alte prevederi legislative. De aceea revin cu intrebarea: se preteaza acest lucru su pentru chiriasii persoane juridice? caci acestia au in spatiul respectiv sediu social sau punct de lucru, nu domiciliaza.
legea admin de bloc
marcus&
Buna ziua , as vrea sa stiu va rog daca in cazul inchirierii unei case , dupa noua lege , chiriasul este obligat sa prezinte Administratie de bloc copie dupa ... (vezi toată discuția)
Carte de imobil
garant
Doresc sa aflu si alte puncte de vedere competente referitoare la existenta unei carti de imobil la nivelul asociatiei de proprietari?
Studiind legislatia in ... (vezi toată discuția)