avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Impozit pe pensia alimentara platita din strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Impozit pe pensia alimentara platita din strainatate

Sunt rezident canadian,lucrez in Canada unde platesc taxe si impozite.Fosta sotie s-a hotarat sa obtina pensie alimentara pentru cei 2 copii. Sunt de acord sa platesc pensie alimentara indiferent de cuantumul acesteia ,chiar si 50% din venit daca e posibil.Intrebarea mea este urmatoarea: ex sotia v-a plati impozit pe suma ce o primeste ca pensie alimentara? fiind de acord cu acest lucru.Pentru amandoi este favorabil acest lucru,datorita diferentei intre cele 2 tari de grila de impozitare.E nevoie de hotarare judecatoreasca pentru a plati impozit sau e suficient sa se stabileasca de comun acord cu un avbocat negociator.
Multumesc si astept raspuns.
Cel mai recent răspuns: robertinopetrus , utilizator 19:57, 30 Mai 2014
Foarte simplu
1000$ alocati pensiei,eu platesc 45% impozit si ajung in Romania 550$
1000$ alocati pensiei,ex sotie plateste 16% impozit si raman 840$
Daca se plateste impozit in Romania ,eu nu mai p[latesc ,ne se poate dubla impozitare.
Deci este o diferenta intre 840$ si 550$
Multumesc!
F simplu pt dvs care stiti cat platiti impozit in Canada !
Nu plateste impozit aici.
Ultima modificare: Joi, 29 Mai 2014
gi-jane2, moderator
singurul fel in care are sens intrebarea dvs (in contextul din Romania) este daca intrebati daca veniturile dvs se impoziteaza inainte sau dupa ce platiti pensia de intretinere.
In Romania platiti impozitul inainte de a vira pensia de intretinere pentru copil si pensia de intretinere a copilului nu este considerata venit pentru celalalt parinte pentru ca banii respectivi sunt, practic, ai copilului.
Ok,incet incet simt ca nu ma fac inteles
Am intrebat doar daca in Romania este impozitare pe pensie alimentara.
Raspuns este NU,am spus ca am inteles
Stiu ca in Canada se impoziteaza pensia alimentara din brut,am aflat acum ca acelasi lucru este si in Romania.
Cautam o varianta sa ajunga mai multi bani in Romania prin diferenta de impzit de 29%,pentru mine e acelasi lucru tot aceeasi bani trimit diferenta era ceea ce ajunge.

Exista in Romania,ajutor financiar acordat fosteI sotii?,aici se numeste ;spousal support

Ultima modificare: Joi, 29 Mai 2014
robertinopetrus, utilizator
Da, poate fi pensie de intretinere pt sotie daca nu poate obtine venituri din pricina incapacitatii de munca sau renta; despagubiri; compensatii - astea din urma sunt legete de vina in divort si se cer odata cu divortul.
Ce ziceti aici
se impoziteaza pensia alimentara din brut

.. ori va exprimati gresit.. ori nu stiu.. habar n-am ce vreti sa spuneti.
Ca pensia se plateste cu precadere inaintea celorlalte obligatii.. e cu totul altceva.
poate la voi in Canada, autoritatile fac asta, la noi nu. Intai ia statul si apoi restul lumii. De aceea pensia se stabileste raportat la salariul net, nu la brut. Angajatii cu venituri au o deducere la impozit, dar procentul de pensie nu se aplica la salariul brut.

In orice caz, nu are legatura cu subiectul, orice ati trimite aici nevestei sau copiilor nu se impoziteaza la noi.
Ar fi util daca ati gasi la dvs portite sa mai scapati de impozit, ADica poate aveti si dvs ceva deduceri daca aveti persoane in intretinere.

Alte discuții în legătură

Divort-infidelitate Fl0r3ntina Fl0r3ntina buna ziua, este adevarat ca s-a dat o lege prin care sotul/sotia infidel/infidela prierde dreptul asupra bunurilor dobandite in timpul casatoriei? daca da ... (vezi toată discuția)
Divort amiabil- sotia poate primi o renta dupa divort? ddany109 ddany109 Daca sotia nu lucreaza pentru ca nu a vrut, nu pentru ca a fost obligata sa stea acasa, primeste de la sot renta dupa divort in romania? Mentionez ca nu sunt ... (vezi toată discuția)