avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Impacare pt fapta de furt in apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Impacare pt fapta de furt in apel

instanta de fond condamna un inculpat pt furt, acesta face recurs si intre timp se impaca.se pot impaca in acest stadiu???
asta am citit si eu.totusi av mi a spus ca e posibil in apel impacarea:((
Sa va interpreteze avocatul art.159 alin.3.

ART. 159 c.p.
Împăcarea
(1) Împăcarea poate interveni în cazul în care punerea în mişcare a acţiunii penale s-a făcut din oficiu, dacă legea o prevede în mod expres.
(2) Împăcarea înlătură răspunderea penală şi stinge acţiunea civilă.
(3) Împăcarea produce efecte numai cu privire la persoanele între care a intervenit şi dacă are loc până la citirea actului de sesizare a instanţei.
(4) Pentru persoanele lipsite de capacitate de exerciţiu, împăcarea se face numai de reprezentanţii lor legali, iar persoanele cu capacitate de exerciţiu restrânsă se pot împăca cu încuviinţarea persoanelor prevăzute de lege.
(5) În cazul persoanei juridice, împăcarea se realizează de reprezentantul său legal sau convenţional ori de către persoana desemnată în locul acestuia. Împăcarea intervenită între persoana juridică ce a săvârşit infracţiunea şi persoana vătămată nu produce efecte faţă de persoanele fizice care au participat la comiterea aceleiaşi fapte.
(6) În cazul în care infracţiunea este săvârşită de reprezentantul persoanei juridice vătămate, dispoziţiile art. 158 alin. (4) se aplică în mod corespunzător.

Ultima modificare: Joi, 29 Mai 2014
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Probabil ca avocatul dvs. s-a referit la faptul ca impacarea partilor ar putea conduce la o pedeapsa redusa pentru inculpat. Constatarea acoperirii prejudiciului, recunoasterea vinovatiei, in general atitudinea/conduita dvs. pe parcursul procesului penal, va poate ajuta la individualizarea pedepsei (stabilirea duratei si a cuantumului pedepsei).

Art. 75 - Cod Penal

Circumstante atenuante

(2) Pot constitui circumstante atenuante judiciare:
a) eforturile depuse de infractor pentru inlaturarea sau diminuarea consecintelor infractiunii;
b) imprejurările legate de fapta comisa, care diminueaza gravitatea infractiunii sau periculozitatea infractorului.

Art. 76

Efectele circumstanţelor atenuante

(1) In cazul in care exista circumstante atenuante, limitele speciale ale pedepsei prevazute de lege pentru infractiunea savarsita se reduc cu o treime.
impacare dupa citirea actului de sesizare,in apel
nr dosar 1085/320/2013-judecatoria tg mures,[ link extern ]
nr dosar 1085/320/2013-curtea de apel tg mures[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 30 Mai 2014
puncuskaa, utilizator
Vad ca nu ati inteles nimic si nu sesizati diferenta, de ce credeti ca v-am intrebat in ce stadiu erati la 1.02.2014? Daca la acea data hotararea nu era definitiva si erati fie in prima instanta fie in calea de atac in fata instantei de apel, aveati posibilitatea ca urmarea intervenirii legii noi sa va impacati la primul termen de judecata cu procedura legal indeplinita, asa se procedeaza raportat la practica judiciara precedenta in situatii similare, dvs ati spus ca procesul a inceput dupa 1.02.2014 iar in aceasta situatie trebuie respectate dispozitiile art.159 alin.3.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs furt - aplicarea legii mai favorabile, impacarea dumutaadrianred dumutaadrianred Buna, in cazul unui recurs, in cazul unui furt, unde a fost aplicat vechiul cod,la recurs ar trebui aplicata legea favorabila si posibilitatea de impacare? Un ... (vezi toată discuția)
Impacarea partilor - materia furt art.228 nicolaehaj nicolaehaj Buna , Am o mare nedumerie si as dori sa ma edific prin amabilitatea Dumeavoastra cei care sunteti specialisti in drept penal. Fapta savarsita in mai ... (vezi toată discuția)
Impacare dupa citirea actului de sesizare oltul oltul in cazul infractiunilor in care impacarea inlatura raspunderea penala impacarea are efect daca intervine pana citirea actului de sesizare....eu am un proces pe ... (vezi toată discuția)