avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj bunuri comune- nelamuriri
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj bunuri comune- nelamuriri

Buna ziua!
Permiteti-mi cateva intrebari.
Dupa 7 ani, sotul a divortat de sotie la notar. A lasat-o si cu un copil. A plecat de acasa de 6 luni, iar copilul l-a vazut sporaic.
Casa, care este coproprietate, a fost construita de cei doi la inceputul casatoriei, prin participatie proprie (30%sotul, 60%sotia), dar si prin contractarea unui credit (10%). Ea a avut salariul de 5 ori mai mare decat el.
Intrebari:
1. Cat din casa ar putea castiga el, in cazul partajului in instanta?
2. Casa se poate imparti si la notar, prin intelegere? (ambii apar in documente ca proprietari)
3. Daca se inteleg si trag un zid in casa, el 1/3, iar ea 2/3, fara documente, ce riscuri exista?
4. Daca inainte de clarificarea proprietarilor si cotelor parti el vine cu actuala lui prietena sa stea in casa, i se poate interzice accesul? A se tine cont de prezenta minorului (5 ani).
Multumesc foarte mult!
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 08:58, 11 Iunie 2014
Daca faceti recompartimentari (ziduri, inchideri/deschideri de usi interioare) sau modificari la fatada (inca o usa de acces de exemplu) va trebuie autorizatie noua. Daca casa a fost compartimentata de la inceput atunci nu va trebuie.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Iunie 2014
DinuX, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezmembrare teren asud asud Buna ziua.As dori sa va intreb ce acte sunt necesare pt.dezmembrarea unui teren ,teren care apartin unui nr.de 4 mostenitori?Mentionez faptul ca toti suntem de ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune dan_co dan_co Buna ziua. As dori un sfat legat de iesirea din indiviziune a 2 mostenitori legali. In fapt este vorba de 2 frati care, in urma decesului unicului parinte ... (vezi toată discuția)
Partaj voluntar amisilisteanu amisilisteanu Eu sunt proprietara unui apartament dintr-o casa cu 2 apartamente. Curtea , podul si pivnita sunt in proprietate comuna cu celalalt proprietar. Am facut ... (vezi toată discuția)