Eu am avut niste venituri din asigurari la care nu se platea sanatate ,am platit impozit si atat deoarece eram si salariata si faceam asigurari in paralel ,in ianuarie 2013 m-am trezit cu o somatie de plata de la casa de asigurari ,m-am prezentat la ei si mi-au dat o dispozitie de incasare pe anul 2008,2009,2010 ,acolo era defalcat ,o suma reprezenta contributii la asigurari de sanatate ,o suma era dobanda si o suma penalitatile de intarzaiere ,desi pana atunci nimeni nu ne-a trimis nici o instiintare ,tot ei au zis sa platesc debitul si sa las penalitatile si dobanzile ca nu sunt generatoare de dobanzi si daca o sa ma caute fiscul o sa le platesc atunci ,acuma am primit de la fisc o somatie si un titlu executoriu pentru o suma mult mai mare decat cea care mi-a ramas ca si dobanda si penalitati fara nici o explicatie care zic ei trebuie platita in 15 zile ca altfel ma executa silit .ce se intampla daca nu platesc?De ce suma este mai mare ,eu neavand alte datorii la ei ?
Aveti posibilitatea formularii unei contestatii la executare, in motivarea careia sa mentionati toate aceste neconcordante si de asemenea sa solicitati sa se depuna modalitatea de calcul a sumelor cerute prin somatie.
V-au pacalit. In momentul cand ati platit, desi dvs. vi s-a spus (sau ati presupus) ca ati achitat debitul principal ei de fapt v-au scazut din dobanzi si penalitati, astfel incat, debitul principal ramanand neatins a cumulat, in continuare, dobanzi si penalitati.
Asta este explicatia sumei exagerate care s-a adunat. Aveti o singura varianta de atac. Sa mergeti cu ei in Justitie, cu sanse minime de castig (sunt acoperiti de lege).
Executare silita inseamna poprire pe conturi, pe bunurile din casa, etc.
Nu va jucati cu astia. Sunt mai rau decat camatarii.
Dobanda banca???!
geo-vem
Am luat un credit de la o banka cu o anumita suma de bani ,nu l-am mai putut plat, am fost executat pentru suma respectiva si am am poprire pe salar , acum ... (vezi toată discuția)