cine decide care este legea mai favorabila? stiu ca e o intrebare destul proasta dar cazul meu e complicat...
aleg eu,adica inculpatul sau decide judecatorul care lege este mai favorabila?...cred ca eu trebuie sa aleg nu? sa decid eu care este mai avantajos pentru mine...
vorbim despre inselaciune...
e evident ca legea noua este mai favorabila....DAR...am o pedeapsa de 3 ani cu suspendare si mai am un dosar pe rol tot pt inselaciune si pt fals in inscrisuri...daca aleg vechiul cod cam asa arata: amenda administrativa pt inselaciune (incadrez la art 74 ind.1) si sa zicem 3 luni pt fals,fac contopirea dar nu este obligatorie sporul de pedeapsa si pot sa raman cu pedeapsa de 3 ani si am, sanse la suspendare
cu codul nou: scap de amenda pt inselaciune (incetare proces,impacare) DAR pt fals sa zicem primesc tot 3 luni,fac contopirea si ajung la 3 ani 1 luna (sporul de pedeapsa fiind obligatorie,o treime) automat EXECUTARE
IN ACEST caz care este legea mai favorabila? din punctul meu de vedere sigur ca legea veche,dar daca judecatorul decide dupa limitele de pedepse atunci ca lege mai favorabila iese legea noua....SI TOTUSI PENTRU MINE NU ESTE MAI FAVORABIL,ci din contra....