avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acord de recunoastere/sentinta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acord de recunoastere/sentinta

Buna seara. Am primit o citatie de la Diicot, cum ca sunt chemat luni la audiere si totodata pentru a mi se incheia cazul. In ianuarie am fost acuzat de trafic de droguri(marijuana),au venit in casa.. nu au gasit nimic apoi am fost pus sub arestare preventiva. Am facut recurs iar judecatorul a acceptat si mi-a dat drumul acasa, in faza de UP. Dupa aceea am fost la procuror unde am semnat un acord de recunoastere. Astazi am primit citatia si luni ma voi prezenta la ei. Cantitatea pentru care am fost acuzat a fost de 15 grame. Intrebarea mea este: ce sentinta imi poate da? cum se procedeaza,se mai merge la tribunal? Daca am facut acordul de recunoastere se mai poate da cu executare? Va rog stau cu sufletul la gura nu stiu ce se va intampla!!!
Daca ati facut acord de recunoastere se presupune ca ar trebui sa stiti ce v-ati inteles cu procurorul.
de cand am facut acordul de recunoastere au trecut cam 3 luni in care nu m-au mai chemat,nu s-a mai spus nimic. Procurorul mi-a spus ca daca nu fac acordul de recunoastere se merge mai departe, asa ca l-am facut,m-a trimis acasa si mi-a spus sa astept sa fiu chemat. Acum ce se poate intampla?
Acordul de recunoasŸtere a vinovatiei cuprinde felul sŸi cuantumul, precum sŸi forma de executare a pedepsei ori solutia de renuntare la aplicarea pedepsei sau de amanare a aplicarii pedepsei, nu mai spun ca la încheierea acordului de recunoaştere a vinovăţiei, asistenţa juridică este obligatorie, dvs chiar nu stiti ce ati semnat? intrebati-l pe avocatul care v-a asistat chiar nu intelegeti ca nu avem noi cum sa stim continutul acordului.
Ok bine nu trebuie sa fiti irascibil!!! Am cerut o parere avand in vedere ca am spus cantitatea si restul detaliilor. O seara buna!
Nu ati inteles ce a zis domnul avocat.
Dvs. trebuie sa stiti cum v-ati inteles deoarece se stabileste pedeapsa prin intelegere.
Este inexplicabil sa nu stiti cum v-ati inteles si nimeni altcineva nu poate sa ghiceasca.
Faptul ca trebuie sa discutati cu avocatul este necesar intrucat el trebuie sa stie ce s-a intamplat.
Daca ati avut avocat din oficiu cu siguranta ca va fi greu sa luati contact cu el.

Se poate face intelegere pentru executarea unei pedepse cu executare in cuantum mai mic sau o pedeapsa cu suspendare ( ca sa intelegeti).

Alte discuții în legătură

Proces penal Aungurencii87 Aungurencii87 Buna ziua . Exista la noi in țara acordul de recunoaștere a vinovatiei ? Se poate încheia un acord între inculpat și procuror , dacă inculpatul ... (vezi toată discuția)
Procedura cu procuror Piticuta2010 Piticuta2010 Buna ziua.mai o intrebare ,daca ma puteti ajuta? Avocatul a picat de acord cu procurorul sa faca pact.pactul nu s_ a realizat cu pretextul ca mai trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Alcool Laurentiu1996 Laurentiu1996 Buna seara in data de 12 .6.2020 am fost prins la volan cu o alcoolemie de 0,60 mi sa întocmit dosar penal (vezi toată discuția)