avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acord de recunoastere/sentinta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acord de recunoastere/sentinta

Buna seara. Am primit o citatie de la Diicot, cum ca sunt chemat luni la audiere si totodata pentru a mi se incheia cazul. In ianuarie am fost acuzat de trafic de droguri(marijuana),au venit in casa.. nu au gasit nimic apoi am fost pus sub arestare preventiva. Am facut recurs iar judecatorul a acceptat si mi-a dat drumul acasa, in faza de UP. Dupa aceea am fost la procuror unde am semnat un acord de recunoastere. Astazi am primit citatia si luni ma voi prezenta la ei. Cantitatea pentru care am fost acuzat a fost de 15 grame. Intrebarea mea este: ce sentinta imi poate da? cum se procedeaza,se mai merge la tribunal? Daca am facut acordul de recunoastere se mai poate da cu executare? Va rog stau cu sufletul la gura nu stiu ce se va intampla!!!
domnule Cosmin in plus la cele ce v-au fost spuse adaug: in mod normal conf.art.483 si urmatoarele din codul de procedura penala veti fi citat in fata instantei si abia aceasta v-a hotari dupa verificari daca acordul dvs.de recunoastere va ramine valabil sau nu.
Articolul 478CPP , cu denumirea marginală ,,Titularii acordului de recunoaştere a vinovăţiei şi limitele acesteia” prevede următoarele:

,,În cursul urmăririi penale, după punerea în mişcare a acţiunii penale, inculpatul şi procurorul pot încheia un acord, ca urmare a recunoaşterii vinovăţiei de către inculpat.

Efectele acordului de recunoaştere a vinovăţiei sunt supuse avizului procurorului ierarhic superior.

Acordul de recunoaştere a vinovăţiei poate fi iniţiat atât de către procuror cât şi de inculpat.

Limitele încheierii acordului de recunoaştere se stabilesc prin avizul prealabil şi scris al procurorului ierarhic superior.

Dacă acţiunea penală s-a pus în mişcare faţă de mai mulţi inculpaţi, se poate încheia un acord de recunoaştere a vinovăţiei distinct cu fiecare dintre aceştia, fără a fi adusă atingere prezumţiei de nevinovăţie a inculpaţilor pentru care nu s-a încheiat acord.

Inculpaţii minori nu pot încheia acorduri de recunoaştere a vinovăţiei.”

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces penal Aungurencii87 Aungurencii87 Buna ziua . Exista la noi in țara acordul de recunoaștere a vinovatiei ? Se poate încheia un acord între inculpat și procuror , dacă inculpatul ... (vezi toată discuția)
Procedura cu procuror Piticuta2010 Piticuta2010 Buna ziua.mai o intrebare ,daca ma puteti ajuta? Avocatul a picat de acord cu procurorul sa faca pact.pactul nu s_ a realizat cu pretextul ca mai trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Alcool Laurentiu1996 Laurentiu1996 Buna seara in data de 12 .6.2020 am fost prins la volan cu o alcoolemie de 0,60 mi sa întocmit dosar penal (vezi toată discuția)