avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Credit PRIMA CASA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Credit PRIMA CASA

Buna seara

Prietenul meu doreste sa achizitioneze un apartament avand o jumatate din bani cealalta jumatate urmand sa o imprumute din banca prin programul Prima casa. Apartamentul a fost deja gasit, urmeaza sa se faca actele. Pana va accepta banca cererea de imprumut noi ne vom casatori deja. Ratele le vom plati impreuna.

Salariul lui e suficient pentru suma ce o va imprumuta iar de la banca i s-a raspuns ca nu e necesar un coplatitor si mai ales ca nu suntem casatoriti nu as fi eligibila pentru coplata/proprietate. In concluzie voi plati, asemenea, ratele(rate mai mari =10 ani/ rate ceva mai asezate =20ani) dar cam fara vreun drept in acea casa?!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:49, 31 Mai 2014
Ba da, aveti un drept de creanta pentru perioada in care veti plati rate impreuna.
Daca prietenul va semna actele de cumparare a casei in timpul casatoriei, bunul va fi comun ( daca nu semnati o conventie prin care sa stabiliti contrariul).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitionare locuinte - tineri necasatoriti bianca.blendea bianca.blendea Eu si prietenul meu dorim sa ne achizitionam o locuinta (nu suntem casatoriti). Dorim ca amandoi sa fim proprietarii locuintei in acte si avansul sa-l dam ... (vezi toată discuția)
Credit prima casă cu coplătitor care figurează în biroul de credite. când e potrivit să fie făcut: înainte sau după căsătorie? lucian3007 lucian3007 Buna ziua. Ma numesc Lucian si doresc ca eu si cu prietena mea sa ne luam un apartament prin programul Prima Casa. Avand salariul mai mare creditul o sa il ... (vezi toată discuția)
Prima casa si drept de proprietate comuna stefanpopovici stefanpopovici Buna ziua, Fara sa o lungesc prea mult am sa intru direct in subiect. Sunt intr-o relatie de concubinaj cu o d-ra de 8 ani de zile. Pana acum cateva luni a ... (vezi toată discuția)