avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie copil

Buna ziua,
Ma aflu intr-o situatie destul de urata. Sotia mea si cu mine doream sa ne despartim amiabil. Din pacate ea a plecat cu copilul si a depus o cerere de mediere. Am martori care atesta ca sotia si fetita mea nu au fost batute sau maltratate in vreun fel, eu sunt un cetatean model spun eu, donand sange, nu beau decat ocazional bere, nu ma droghez si de 2 luni reduc tigarile la maxim ca intr-un final sa ajung la rezultatul mult dorit si sa ma las de ele. Sotia nu ma lasa sa imi vad copilul pana la o decizie, de frica ca ii iau copilul si nu il mai dau. Eu nu vreau decat sa o vad. Sotia mea a plecat la fosta ei locuinta, locuinta care ca si casa mea care este pe numele bunicii, nu este pe numele ei. Acolo sta cu tatal ei vitreg care dupa spusele ei a vrut sa o violeze cand era mica si cu fratele ei care are destule apucaturi diferite de ale mele, iar din ziua de cand a plecat, mai exact 29 ora 15.30, eu abia azi cu ajutorul politiei si dupa un tambalau cat casa, am reusit sa imi vad fetita. Sotia mea a avut in tinerete tot felul de apucaturi nu prea civilizate, placandu-i bautura, chiar intr-o zi s-a imbatat atat de rau si s-a sarutat cu o fata la o petrecere, la aceasta avand si o proba video. Surorile sotiei mele sunt fara barbati, una decedandu-i barbatul cealalta fiind si ea despartia si parasindu-si casa si copilul. Sa va spun si despre mine, eu stau cu mama si bunica mea intr-o casa cu 4 camere, 2 bucatarii si curte destul de mare, iar in casnicia mea cu ea singurele injurii care i le-am adus sunt injuraturile, care le-am primit si eu la randul meu. Sotia mea nu stie sa gateasca decat mancaruri banale cu retete dupa internet. Mentionez ca eu lucrez ca Asistent Personal, pentru bunica mea, care are handicap de grad 1, iar sotia mea este casierita intr-un supermarket.
Va cer o parere cat se poate de sincera, daca credeti ca eu am sansa sa obtin in instanta custodia copilului, pentru ca un proces este de durata si foarte costisitor, bani care i-as cheltui pentru intretinerea fetitei, daca custodia este favorabila sotiei, sau sa accept custodia comuna si acolo prin avocatul meu sa ne intelegem la orele de vizita. Ea doreste custodie comuna si doreste sa imi faca program de vizita al copilului, lucru pe care eu nu pot sa il accept.
Va multumesc anticipat si astept un raspuns din partea dumneavoastra.
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Mai 2014
romansadea, utilizator
Desi partial ma bucur ca ati ajuns la un acord, vreau doar sa va atrag atentia sa nu mai dati vina pe legile (si interpretarile lor) din Romania.
Ati fost de acord ca locuinta fetitei sa fie la mama ei.
Asumati-va decizia si mergeti mai departe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie unica raluklly raluklly pot sa obtin custodia unica a copilei mele de 1 an?eu vreau custodia unica deoarece mediul in care fostul sot vrea sa imi duca copilul in cazul unei custodii ... (vezi toată discuția)
Custodia comuna florin_tata florin_tata Ma intereseaza in mod deosebit aceasta problema . Prin sentinta judecatoreasca am obtinut programul de vizitare al fetitei asa cum l am cerut ( am cerut ... (vezi toată discuția)
Custodie fetita chico_malo chico_malo buna ziua.sotia mea a introdus divortul.avem on comun o fetita de 2 ani.si ambii dorim custodia.eu nu voi putea sa stau cu ea dar parintii mei sunt dispusi sa ... (vezi toată discuția)