avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fals in acte
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fals in acte

Lucrez la o gradinita particulara din iulie 2013,in noiembrie 2013 am ramas gravida,iar in februarie 2014 mi-au facut contract de munca cu o norma de 8 ore,salariul brut 850 de lei,intr-e timp am verificat contractul de munca la fortele de munca si am descoperit ca am contract de 4 ore,desi in mana am primit un contract de 8 ore pe o durata de 5 luni.Ce pot face in cazul asta?
In data de 12 mai 2014 m-am simtit rau iar doctorul mi-a recomandat un repaus,si inca sunt in medical,pe data de 30 mai 2014 era zi de salariu adica plata se face in perioada 1-15 mai,iar eu aveam o saptamana de lucru normal si o saptamana de medical,si nu au vrut sa imi dea banii sustinand ca la mine plata se face altfel acum daca sunt in medical,si ca abia pana pe 15 iunie imi pot lua banii.Era normal ca macar sa imi dea banii pe saptamana lucrata normal iar restul de medical sa se calculeze separat? Si din cauza asta le-am zis k vreau sa imi dau demisia incepand cu data de 2 iunie,iar ei mi-au zis k este spre binele meu sa imi dau demisia incepand cu data de 30 mai chiar daca sunt in medical pana pe 31. Este normal asa ceva?
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Mai 2014
predicelancuta, utilizator
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 09:59, 25 Iunie 2014
Plata contributiilor si a impozitului pe venit este in sarcina angajatorului si nu a salariatului.

Prin urmare, daca ziua de invoire nu era platita , atunci angajatorul era indreptatit sa nu o plateasca.
Multumesc! Dar il pot da in judecata pentru contractul de munca fals pe care l-au facut? Intreb pentru ca nu mi-sa intamplat asa ceva,si sunt prea multe lucruri care nu par legale.
Il puteti actiona in instanta, insa va trebui si sa dovediti contrariul la ceea ce va sustine angajatorul.

Actiunea se va depune la Tribunalul in raza caruia domiciliati sau aveti locul de munca si este scutita de plata taxelor judiciare.
Da, dovedi cu contractul pe care mi-a fost dat de 8 ore,si mai departe se poate verifica la fortele de munca ca acolo exista un alt contract de 4 ore.
Si pot face asta chiar daca imi dau demisia ? pentru ca numai pot lucra in conditiile astea.
si ce tip de demisie trebuie sa imi fac?
Actiunea in instanta nu este dependenta de faptul ca va dati sau nu demisia.

Salariul pe cate ore era platit?

In speta, avand in vedere cele anterior postate, va puteti da demisia fara preaviz.
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Mai 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Buna ziua - concediere abuziva, refuz plata salariu si concediu nicoletaaaa123456 nicoletaaaa123456 lucram la o firma vanzatoare de pe 8 decembrie 2014 pana pe 5 februarie ca am avut ghinionu de ami suci picioru si sa intru in concediu medical 2 saptamani. ... (vezi toată discuția)
Ce căi trebuie să urmez? corsarulrau corsarulrau Am lucrat la o societate din Targoviste din decembrie 2018 pina în 30 iunie 2019, dar medicalele nu mi-au fost plătite, diurna de asemenea nu a fost dată, ... (vezi toată discuția)
Seful meu imi incalca drepturile bilopart bilopart Sunt angajat la o fabrica ce produce tamplarie pvc, am semnat un contract de munca si nu s-au respectat termenii din contract: in loc de 8 ore am muncit 10 - ... (vezi toată discuția)