avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1241 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Administrator firma
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Administrator firma

Buna ziua, as dori daca ma puteti lamuri in doua probleme.
-Am o firma srl si sunt asociat unic, intrebarea este dc ma pot angaja cu contract de munca ca si administrator?
- Daca de cand am terminat scoala , dupa perioada de somaj nu am mai platit din mana la sanatate, acum cand ma voi angaja sunt obligata sa platesc din urma ca sa pot fi asigurata din nou? Mentionez sunt doi ani de cand nu am platit si nu am fost angajata niciunde. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: calescu ana maria , utilizator 17:31, 31 Mai 2014
Potrivit art.196^1 alin.3 din Legea nr.31/1990, asociatul unic poate avea si calitatea de salariat la societatea al carei asociat unic este.

Pentru a va angajata in functia de administrator societatea comerciala trebuie sa aveti studii superioare.

La sanatate se poate achita retroactiv pe ultimele 6 luni contributia.
1. Va puteti angajat ca administrator cu contract individual de munca.

2. - Daca in ultimii 5 ani nu ati avut venituri veti plati la sanatate numai pe 6 luni.
- Daca in acesti ultimi 5 ani ati avut si perioade in care ati avut venituri atunci veti plati a sanatate pentr toata perioada in care nu ati avut venituri (adica pe cei 2 ani).
Orice fel de studii superioare? Eu am si masteratul terminat ...Va multumesc pt ajutor si raspunsuri.
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Mai 2014
calescu ana maria, utilizator
Nu conteaza masterul, ci studiile superioare. Nu trebuie sa aveti anumite studii superioare pentru a va incadra cu c.i.m. in functia de administrator societate comerciala.
Am inteles acum .Va multumesc pt ajutor. O zi buna va doresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poate asociatul unic al unui srl sa devina si administrator? rebe_ca rebe_ca cum poate sa devina administrator asociatul unic al unui srl sau daca se poate incheia intre asociatul unic al srl si societate un contract de munca? (vezi toată discuția)
Functia??? orianadiana orianadiana buna seara, 1.sunt unic asociat si administrator al unui srl micro si trebuie sa i mi fac contractul de munca in termen de 60 de zile, dar problema este ca nu ... (vezi toată discuția)
Asociatul unic care este si administratorul srl se poate angaja cu contract de munca la aceasta societate? monique monique Buna ziua, Va rog foarte mult lamuriti-ma si pe mine cu problema aceasta : Sunt asociat unic si administratorul unui SRL. Se poate ca sa ma angajez cu carte ... (vezi toată discuția)