avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1050 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Diminuare procent pensie de intretinere copil major
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Diminuare procent pensie de intretinere copil major

Sotul meu plateste pensie de intretinere in cuantum de 25% din venitul net, pentru un copil dintr-o casatorie anterioara.
Peste putin timp copilul va deveni major si pensia se va sista conform hotararii judecatoresti ( pensie de intretinere pana la 18 ani ).
Copilul major, probabil ca va intenta actiune judecatoreasca impotriva tatalui pentru acordarea in continuare a pensiei de intretinere, ceea ce este firesc, mai ales ca este inca elev si va merge la facultate.
Intrebarea este daca i se poate diminua pensia de intretinere, avand in vedere ca eu, sotia actuala, nu mai am serviciu si deasemenea, mama lui se afla in intretinerea acestuia?

Cel mai recent răspuns: liligeorgescu67 , utilizator 10:23, 7 Noiembrie 2014
Daca tatal solicita, se va tine cont si de alte obligatii ale sale, insa va fi o obiectie neintemeiata daca dvs sunteti capabila de munca si mama lui are venituri.
Multumesc frumos pentru raspuns!
Ceea ce va pot spune este ca mama sotului nu are niciun fel de venituri, iar eu, sunt capabila de munca, insa, stiti si d-voastra cum e...oricat ti-ai dori sa muncesti in ziua de azi, dupa o anumita varsta, indiferent daca ai studii si experienta, nu te mai vrea nimeni!
Trist, dar adevarat!
Buna ziua,
Asa cum ne-am asteptat, sotul meu a primit chemare in judecata pentru continuarea platii alimentare pentru fiul sau major, insa vreau sa va relatez urmatoarele:
Imediat ce nu i s-a mai retinut pensia pe statul de plata, sotul meu a solicitat fiului sa-i dea un cont in care sa-i vireze pensia in continuare, ceea ce s-a si intamplat, intelegandu-se sa-i plateasca lunar suma care i se retinea si pe statul de plata ( si , credeti-ma ca nu este o suma de neglijat!), astfel, sa evite sa se mai ajunga la judecatorie!
Ceea ce fiul sau nu i-a spus, este ca el deja introdusese actiune la judecatorie, fapt ce l-a mahnit si suparat mult pe tatal sau.
Acum ne gasim in situatia de a depune intampinare si a solicita diminuarea procentului, avand in vedere ca atat eu, cat si mama sotului suntem in intretinerea acestuia, neavand niciun venit, putand dovedi cu inscrisuri.
Intrebarile sunt:
Trebuie sa angajeze un avocat sa-l reprezinte sau doar sa depuna intampinarea, lasand la latitudinea instantei?
Sa-i mai plateasca in continuare, in cont, fiului, sau sa astepte pana la decizia instantei?( mentionez ca suma pe care a platit-o deja este de 25% din venit);
Dupa decizia instantei (indiferent care va fi aceasta),sotul meu intelege sa plateasca fiului pensia, insa acesta trebuie sa mai apeleze la un executor judecatoresc, si daca da, cine va plati cheltuielile de judecata?
In speranta ca ma veti ajuta cu niste raspunsuri, va multumesc anticipat!
Nu e indicat sa mentionati nimic de faptul ca dv, sotia, nu aveti loc de munca decat in eventualitatea in care vreo boala va impiedica sa realizati venituri. Si nici asa nu cred ca veti impresiona, obligatia de intretinere se poate intinde pana la 1/2 din venit cand e datorata pentru mai multe persoane.
Mai bine depuneti intampinare prin care solicitati respingerea actiunii ca neintemeiata motivat de faptul ca tatal ii plateste lunar de buna voie aceasta pensie si atasati acte doveditoare in acest sens.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intretinere student Rolli Rolli Buna ziua. Va rog sa-mi dati un sfat intr-o problema delicata: eu si sotul meu avem un copil - student la zi, in varsta de 21 ani. Pentru ca nu participa, ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ivanov teodora ivanov teodora Buna ziua, as dori daca se poate sa primesc un sfat. Am fost casatorita azi am terminat divortul. Din mariaj avem impreuna un copil in varsta 20 ani care acum ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara retroactiv evrika38 evrika38 Am un fiu de 21 de ani.Pana la 18 ani tatal lui a platit o pensie de intretinere insa la un moment dat acesta a introdus actiune pentru diminuarea cuantumului ... (vezi toată discuția)