avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Libret de economii CEC
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Libret de economii CEC

Buna ziua! Am inteles ca in baza OUG 33/2008 si 156/2007 s-ar acorda despagubiri constand in titluri de stat pt posesorii libretelor de economii cu dobanda si castiguri auto care pana in data de 15.02.1992 au efectuat depuneri la CEC, conturile indeplinind conditia neafectarii soldului initial.

Avem si noi astfel se librete, insa am uitat in timp de ele si as dori sa stiu daca la data actuala se mai poate obtine despagubirea si care ar fi caile legale de urmat.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:21, 2 Iunie 2014
Din pacate, in actul legisaltiv este vorba de cei care au depus banii la CEC pentru achizitionarea de autoturisme Dacia, nu si de cei care au cumparat librete de economii cu dobanda si castiguri auto.
Dupa parerea mea este o discriminare evidenta din partea statului la adresa posesorilor de librete de economii cu dobanda si castiguri auto. La acea vreme, 5000 lei cat costa libretul, era o suma enorma pentru foarte multi cetateni.
se poate da statul in judecata pt discriminare?
In forum este o discutie anterioara legata de acest subiect, dar nu o gasesc pentru a va da link-ul.
Acolo se mentiona pozitia bancii nationale referitoare la aceasta speta si dupa cate imi amintesc, se spunea ceva de faptul ca denominarea monedei nationale a fost anuntata si ca depunatorii aveau posibilitatea sa isi retraga banii.
Era si o decizie a ICCJ care spunea acelasi lucru.
Nu vad la ce rezultat favorabil dvs., ati putea ajunge, daca deschideti actiune in instanta.
Vedeti aceste discutii, daca va ajuta:
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot recupera banii din carnetele cec de 5000 lei cu dobândă și câștiguri în autoturisme? Marina44 Marina44 Am doua carnete CEC de 5000 lei cu dobanda si castiguri in autoturisme din 1987 si doua carnete de 2000 lei si 1000 lei din \'93. Cum pot recupera banii? Am ... (vezi toată discuția)
Libret economii florinvw4 florinvw4 Buna ziua, am o intrebare : am un Libret de economii eliberat in 1988, pe care am o suma de bani .Mai este valabil? Va multumesc . (vezi toată discuția)
Librete cec cu dobanda si castiguri autoturisme... mihai63 mihai63 Am gasit printre actele vechi ale parintilor mei niste librete cu dobanda si castiguri in autoturisme (cu limita de suma minim 5000 lei), emise intre anii 1972 ... (vezi toată discuția)