Sotul meu a lucrat 10 ani in Romania pana in anul 1990 . Acum este cetatean austriac si lucreaza in Austria de 24 de ani. De la pensii din Austria i s -a spus ca este asigurat pentru pensie numai pe anii lucrati in Austria. Avem cartea de munca din Romania unde sunt inscrisi cei 10 ani, am trimis -o la asigurarile de pensie austriece dar nu a luat in calcul acei 10 ani. Stiti cumva cum se procedeaza ca sa nu piarda si anii din Romania ?
2. - La Casele de pensii si din Romania si din Austria va completa formularul E-207 = "Certificat pentru cariera asiguratului".
- Fiecare din cele doua Case de Pensii se va ocupa de trimiterea si primirea formularului necesar pentru calcularea pensiei in fiecare tara.
Pensie
razvanioanitescu
Buna ziua.Tatal meu a lucrat in Austria (legal) 15 ani si 9 luni si are lucrati si in Romania in jur de 20 de ani (in Romania a lucrat si ceva ani grupa 1)la ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata
Socol
Doresc sa depun actele pentru pensionare anticipata in Romania; Ultimii doi ani i-am lucrat in strainatate, cu contract de munca si contributii platite, Pentru ... (vezi toată discuția)