avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... vechime pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

vechime pensie

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu urmatorul raspuns: o persoana a lucrat la CAP cand avea varsta de 12, 13 si 14 ani. Are adeverinta in acest sens cu perioada mentionata si normele de lucru efectuate. Aceasta perioada constituie vechime in munca pentru pensie tinand cont ca nu avea varsta legala de munca? Din ce stiu eu in acea perioada -1960- multi copii mergeau si munceau la camp. Cei de la casa de pensii nu vor sa-i ia tatalui meu in consideratie aceasta perioada si as dori sa stiu daca as avea castig de cauza in justitie cu aceasta speta.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: raducanu71 , utilizator 01:56, 3 Iunie 2014
Trebuie vazuta legislatia care era in acea perioada si prevederile acesteia legat de munca la varsta de 12-14 ani avuta de tatal dumneavoastra atunci.
Probabil ca daca atunci a avut si un contract de munca individual incheiat si semnat personal, ar putea invoca prevederile LEGII 53 din 24 ianuarie 2003 :
CODUL MUNCII
TITLUL II Contractul individual de muncă
CAPITOLUL. I Încheierea contractului individual de muncă
Art.16 (4) Munca prestată în temeiul unui contract individual de muncă constituie vechime în muncă.

Ar fi o sugestie si o sansa prin care sa cereti in instanta hotararea prin care sa se precizeze ca acel contract individual de munca, semnat de tatal dumneavoastra si, prestatiile sale au condus la eliberarea acelei adeverinte prin care se confirma perioada muncii prestate ce poate fi considerata vechime in munca.
Ultima modificare: Marți, 3 Iunie 2014
Mihail_POPA, utilizator
Nu e contract de munca. A fost membru cooperator la CAP. Are o adeverinta cu norme lucrate. Asta se intampla in 1960.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in c.a.p. se considera ca vechime in munca si perioada contributiva? serviciuapasarichioi serviciuapasarichioi Mama mea a lucrat in anul 1976 un sezon la un CAP la irigatii, perioada neintrerupta martie-noiembrie. Am cerut de la primaria respectiva adeverinta de ... (vezi toată discuția)
Drept de pensii vrinceanu mariana vrinceanu mariana Buna ziua. As dori sa aflu cand poate sa iasa la pensie tatal meu, nascut in data de 10.07.1950, cu o vechime de 24 ani - grupa II, 3 ani si 3 luni - grupa ... (vezi toată discuția)
Pensie pentru cei care au lucrat în fostele cap-uri bună ziua!vă ... Adevar2 Adevar2 Pensie pentru cei care au lucrat în fostele CAP-uri Bună ziua!Vă rog respectuos să mă ajutați sa lămuresc următoarea problema: Bunica mea are 64 ... (vezi toată discuția)