avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie perioada proba plus alte aspecte
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie perioada proba plus alte aspecte

Buna ziua de circa 3 luni lucrez pentru o societate comerciala dupa ce am fost anterior somera la finalizarea facultatii. Dorim sa intreb daca imi dau demisia in perioada de proba (mai am circa 2 sapt din ea) fiindca nu mi-a fost achitat salariul decat partial (pe luna martie), plus faptul ca nu mi a fost intocmit certificatul medical la semnarea CIM, mai trebuie sa stau in preaviz? Totodata as mai dori sa stiu daca contractul de munca semnat devine nul deoarece nu am avut intocmit dosarul medical pentru functia ocupata? Am gasit un alt job intre timp si as dori sa plec fiindca sunt multe nereguli in firma. Tin sa precizez ca angajatorul are intocmit conventie cu Ajofm pentru a obtine acei 750 lei in fiecare luna fiindca a angajat un absolvent de studii superioare. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:21, 4 Iunie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
@ Claudya01

1. Pe ce durata s-a incheiat c.i.m.?

2. Neplata salariului poate constitui motiv de demisie fara preaviz, conform art.81 alin.8 C.mun.

3. Lipsa certificatului medical la angajare atrage nulitatea absoluta a contractului individual de munca, conform art.27 alin.2 C.mun.

4. Daca va dati demisia, angajatorul nu va restitui nicio suma primita de la AJOFM.
Multumesc pentru raspunsuri, contractul este incheiat pe perioada nedeterminata avand perioada de proba de 90 de zile. Si nu am inteles foarte exact devine sau nu contractul nul daca demisonez si ma angajez in alta parte deoarece am primit 2 raspunsuri diferite, iar din cate stiu eu obligativitatea intocmirii certificatului medical revine angajatorului si nu angajatului , tin sa mai mentionez ca eu tot l-am ,,batut la cap" cu chestiunea asta dar el ma tot amana.
Ultima modificare: Marți, 3 Iunie 2014
Claudya01, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Conform art.57 alin.3 C.mun., nulitatea contractului individual de muncă poate fi acoperită prin îndeplinirea ulterioară a condiţiilor impuse de lege.

Nulitatea trebuie constatata, in primul , chiar daca legea prevede nulitatea pentru lipsa certificatului medical.

Alte discuții în legătură

Intarziere plata salariu pe baza de state nesemnate angi84 angi84 Buna ziua, Va solicit ajutorul cu privire la o problema ivita in cazul unui prieten, si anume. A fost fortat sa isi dea demisia fara a i se plati zilele de ... (vezi toată discuția)
Cim Andreea_Barbut Andreea_Barbut Dacă CIM pe ultima pagina unde apare data la care a fost înmânat de catre angajator nu este scrisul meu. Este un alt scris pot să in judecata compania pt ... (vezi toată discuția)
Un sfat va rog Stefys85 Stefys85 Bună seara. În data de 26 septembrie am fost angajata la un magazin, astăzi au adus contractul și începea cu data de 2 octombrie. Când am întrebat dacă ... (vezi toată discuția)