Buna ziua de circa 3 luni lucrez pentru o societate comerciala dupa ce am fost anterior somera la finalizarea facultatii. Dorim sa intreb daca imi dau demisia in perioada de proba (mai am circa 2 sapt din ea) fiindca nu mi-a fost achitat salariul decat partial (pe luna martie), plus faptul ca nu mi a fost intocmit certificatul medical la semnarea CIM, mai trebuie sa stau in preaviz? Totodata as mai dori sa stiu daca contractul de munca semnat devine nul deoarece nu am avut intocmit dosarul medical pentru functia ocupata? Am gasit un alt job intre timp si as dori sa plec fiindca sunt multe nereguli in firma. Tin sa precizez ca angajatorul are intocmit conventie cu Ajofm pentru a obtine acei 750 lei in fiecare luna fiindca a angajat un absolvent de studii superioare. Multumesc anticipat.
Daca expun aceste nereguli organelor abilitate (ITM in cazul acesta), pot spera la remedierea situatiei in speta recuperea baniilor restanti si intocmirea dosarului medical chiar daca decid sa demisionez ? Multumesc.
Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.
Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
O ultima intrebare pot depune o petitie catre ITM ulterior depunerii la secretariatul companiei a notificarii de incetare a CIM in perioada de proba sau exista un termen limita?
Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.
Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
Sesizarea ITM-ului se poate face atat in timpul executarii c.i.m., cat si ulterior incetarii acestuia.
Un sfat va rog
Stefys85
Bună seara. În data de 26 septembrie am fost angajata la un magazin, astăzi au adus contractul și începea cu data de 2 octombrie. Când am întrebat dacă ... (vezi toată discuția)
Cim
Andreea_Barbut
Dacă CIM pe ultima pagina unde apare data la care a fost înmânat de catre angajator nu este scrisul meu. Este un alt scris pot să in judecata compania pt ... (vezi toată discuția)