avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Probleme asigurat sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Probleme asigurat sanatate

Buna ziua,

Am constat ca nu ma regasesc ca asigurat la sistemul de sanatate, desi firma de salarizare care plateste contributiile ar fi platit.
Care ar fi cauza?
Este necesar un contract prealabil cu casa de sanatate?
Firma de salarizare mi-a spus ca nu e necesar.
Nu inteleg pe ce baza s-au facut platile daca nu exista nici un contract, cum stie casa de sanatate sa asocieze plata cu mine?

Multumesc,
Mihai
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 19:57, 3 Iunie 2014
Nu trebuie niciun contract cu casa de sanatate, sunteti asigurat prin efectul legii in baza contractului de munca (se declara lunar si se plateste pe CNP). Daca nu va regasiti in baza de date ca asigurat sunt doua posibilitati: baza de date a Casei este varza (lucru normal la cat s-a furat din banii Casei de Sanatate) ori angajatorul nu v-a platit contributia (aveti dreptul sa cereti o adeverinta cu platile de la angajator si sa mergeti cu ea la Casa pentru a clarifica situatia platilor dvs.)
Mergeti la casa de sanatate cu adeverinta de la angajator ca s-au platit contributiile la sanatate. Trebuie sa-si corecteze baza de date, la ei e toata problema. Au fost foarte multe cazuri ca al dvs. Insistati sa-si verifice datele, atat ale dvs. cat si ale angajatorului dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributie la sanatate nimenea nimenea Buna ziua! Am si eu o intrebare pentru care as dori lamurire Am fost la medicul de familie sa mi dea o adeverinta si ma verificat in sistem si surpriza mi a ... (vezi toată discuția)
Contract 2 ore/zi Iercan_Lavinia Iercan_Lavinia Buna seara, de curand m-am \\"angajat\\" si contractul este de 2ore/zi, 10ore/saptamana. In contract salarul este de 204lei/luna, Din acest contract, ... (vezi toată discuția)
Intrebare colaborare cu pfa!(plata contributiilor la stat) mihai15mai mihai15mai Buna ziua, Sunt nou in acest domeniu si sunt in ceata complet, poate pt altii pare simplu insa pt mine care..... Am inceput o colaborare(angajare) cu o firma ... (vezi toată discuția)