avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imbogatire fara justa cauza
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imbogatire fara justa cauza

Buna ziua. Incerc sa va descriu pe scurt. Un imobil afost inchiriat de primarie de aprox. 20 de ani unei firme de panificatie. Acest imobil mi-a fost retrocedat prin legea 112 de aproxim. 19 ani. De atunci eu incerc sa evacuez aceasta firma cerand instantei sa se aduca cladirea la situatia anterioara de a se fi transformat in firma de panificatie.. Specific ca in tot acest timp mie aceasta firma nu mi-a platit chirie , nu am avut incheiat nici un fel de contract cu ei. Din pacate confr. hot. jud. def. si irev. evacuarea e conditionata de plata unei sume care rezulta din asa zisele imbunatatiri pe care le-a adus cladirii si valoarea instalatiei de panificat. intrebarea mea e daca pot sa incep un nou proces pe motiv de imbogatire fara justa cauza, deoarece imbunatatire cladiri nu s- a facut ( pot sa o demonstres cu poze si cu expert) instaltia de panificat nu mai exista. Si daca pot, pe cine chem in proces firma sau proprietarul ca pers. fizica?
Cel mai recent răspuns: ContSters42058 , utilizator 14:17, 7 Mai 2009
Este posibil sa actionati in instanta persoana juridica care a detinut imobilul, fara sa va plateasca chirie, dar mai bine aratati hotararea judecatoreasca unui jurist pentru ca altfel riscati sa nu intelegeti ce aveti de facut.
Domnule,
Trebuia in cadrul procesului desfasurat, inainte de a se da acea hotarare definitia si irevocabila sa faceti opozitie prin INTAMPINARE cu exceptii, aparari de fond, probe (inscrisuri, fotografii, martori, expertize, interogatoriu). Ei sigur se vor folosi de acea hotarare, si pe buna dreptate, pt. ca au introdus "cerere reconventionala" (pretentie la pretentie" cu toata expunerea situatie de fapt.) Indiscutabil ca dvs. puteti incerca, numai ca mai apare un dezavantaj, in cazul proceselor "imbogatire fara justa cauza" care este taxa de timbru aproape 10% din valoarea revendicata, plus ca in cauza mai aveti si aceasta piatra agatata de gat (o hotarare definitiva) pt ca o sa va intrebe de ce nu v-ati aparat si nu ati ridicat problema in actiunea principala.Dvs. trebuie sa va puneti in garda cu aceste obiectii ale lor si sa stiti ca puteti deschide proces pt. problemele (capetele de cerere noi, nediscutate in procesul pe care l-ati pierdut, asa merge pt ca nu mai au cum obiecta).
Inocentia
eu cred ca prin faptul ca firma a continuat sa foloseasca aceasta cladire fara a va plati nimic, in cei 19 ani de cand ar fi trebuit sa o elibereze, lipsa dvs. de folosinta ca si banii pe care i-ati fi putut castiga in acest timp in conditiile in care ati fi inchiriat cladirea unei alte firme, ar trebui sa conduca la remiterea datoriei dvs. fata de ei , in special ca spuneti ca nu s-au facut imbunatatatiri. Ati putea reancepe procesul , iar instanta ar trebui sa ia in calcul pierderile dvs. si sa faca o compensare intre ele si pretinsele imbunatatiri facute de firma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Riscuri pt. cumparator imobil, când vânzatorul e pârât în pretentii alexandrulavalu alexandrulavalu Buna ziua! Am urmatoarea problema. Fostul proprietar al unui imobil dobândit de mine, are pe rol o actiunea în pretenții împotriva mea, cerându-mi ... (vezi toată discuția)
Buna seara tuturor! o intrebare, va rog. pentru un contract de ... marcel.damaschin marcel.damaschin Buna seara tuturor! O intrebare, va rog. Pentru un contract de imbunatatiri imobil si inchiriere (necesar pentru subanchiriere), proprietar mutat in alta tara, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. in conditiile unui contract de locatiune intre doua ... marcel.damaschin marcel.damaschin Buna ziua. In conditiile unui contract de locatiune intre doua persoane fizice, dar cu scopul principal ca locatarul sa reabiliteze si sa repare un imobil ... (vezi toată discuția)