avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Riscuri pt. cumparator imobil, când vânzatorul e ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Riscuri pt. cumparator imobil, când vânzatorul e pârât în pretentii

Buna ziua!

Am urmatoarea problema.
Fostul proprietar al unui imobil dobândit de mine, are pe rol o actiunea în pretenții împotriva mea, cerându-mi despagubiri pentru îmbunătățiri din perioada când stapânea imobilul si motivând acțiunea prin îmbogatire fara justa cauza.
Între timp am gasit cumparator pt. imobil. Deși în cartea funciara nu este înscris nici un fel de litigiu, iar imobilul este liber de sarcini, i-am spus cumparatorului despre procesul în pretentii pe care îl am.
Acum cumparatorul îmi cere garantii banesti echivalente cu pretentiile fostului proprietar.
As vrea sa înteleg daca dupa vânzare-cumparare, fostul proprietar X, cu actiune în pretenții asupra mea Y, îl poate chema în judecata si pe cumparatorul meu Z si mai ales daca poate obtine vreo hotarâre împotriva lui Z.
Altfel spus, ce riscuri poate întâmpina cumparatorul unui imobil, atunci când exista o actiune în pretentii împotriva vânzatorului, motivata pe îmbogatire fara justa cauza.

Va multumesc pentru atentie si ajutor.
Cel mai recent răspuns: alexandrulavalu , utilizator 15:59, 18 August 2014
atata timp cat in Cartea funciara nu sunt inscrise sarcini, noul cumparator nu raspunde in niciu fel pentru obligatiile vanzatorului fata de un tert.
multumesc mult pentru raspuns

asa gândesc si eu, dar cumparatorul pare/este speriat de perspectiva unor "probleme" ulterioare din partea acelui tert

încerc sa-i aduc argumente juridice, dar nu reusesc sa-l conving si nu stiu ce sa mai fac

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere moºtenire-tranzacþie ghiocelioana ghiocelioana Moştenitorii, 6 fii ai defunctei lor mame ,au dezbătut succesiunea acesteia (în anul 2004 ) ,având ca bun în masa succesorală o casă cu terenul ... (vezi toată discuția)
Actiune pentru recuperare marfa koddi koddi Salut! Am si eu o problema juridica, si nu stiu ce tip de actiune se preteaza la o asemenea speta. Sunt jurist, dar, sincer, nu stiu ce cale sa aleg - ce ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare popa marisa popa marisa Cu o asemenea redactare: ...”Pretul vanzarii reprezinta echivalentul obligatiei cumparatorului de a asigura vanzatorilor toate cele necesare traiului pe ... (vezi toată discuția)