avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Angajat la pfa pensionar invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Angajat la pfa pensionar invaliditate

Un var de-al meu deschide un chiosc alimentar ca si PFA. El locuieste in alta localitate si vrea ca eu sa fiu administratorul firmei. Eu sunt pensionar de invaliditate gradul III, fost militar. Am sau nu dreptul legal sa fiu administrator si daca da ce venituri am voie sa obtin.
Ultima modificare: Marți, 3 Iunie 2014
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: ContSters278009 , utilizator 07:44, 6 Iunie 2014
O PFA nu se poate angaja pe sine insasi .

Art. 17 alin. (1) din OUG 44/2008, cu modificarile si completarile ulterioare, precizeaza in mod clar si limitativ modalitatile in care PFA isi poate desfasura activitatea, respectiv:
- conform prevederilor art. 4 lit. a, adica individual si independent, ca persoana fizica autorizata, sau
- poate angaja, in calitate de angajator, terte persoane cu contract individual de munca incheiat in conditiile legii.
Ultima modificare: Marți, 3 Iunie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
User-ul "pom" nu este PFA ci vrea sa stie daca poate fi salariat la o PFA daca este si pensionar de invaliditate gr.III.
Buna ziua!
Dl.Tudorvaleriu asa este. In cazul cazul de fata nu exista limitari privind venitul castigat.
Imi cer scuze. Nu a fost intentia mea sa induc in eroare cititorii.
Am inteles, va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate cumula pensia de invaliditate cu salariul? monik monik buna ziua. se poate cumula pensia in urma pensionarii pe caz de boala cu salariul? stiu ca pensionarii pe caz de boala pot lucra max 4 ore/zi cu carte de ... (vezi toată discuția)
Pensionar grad iii lia19 lia19 Avem un salariat care lucreaza momentan in baza unui contract de prestari servicii.Credeti ca am putea sa-l angajam cu contract individual de munca in ... (vezi toată discuția)
Pfa, cim si pensie de invaliditate de gradul iii? Lydienne30 Lydienne30 Bună ziua! Dacă sunt PFA si am o Pensie de Invaliditate de gradul III, insa vreau sa si lucrez 4 ore cu CIM... am dreptul sa fac cate putin din ... (vezi toată discuția)